Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

povestirea textului bogăția si veselia urgent dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Matematicianul1976
18
Au fost o dată un bogat și un sărac . Bogatul avea 2 fii bolnăvicioși și leneși și o nevastă cicalitoare iar în casa acestuia domnea mereu liniștea , pe când la sărac era mereu veselie și bucurie , petrecând cu nevasta și cu cei 7 copii rumeni ai săi .
Datorită certurilor cu nevasta pe tema ca in casa la ei nu era veselie ca la casa săracului, boierul se hatara sa îi dea 1000 de galbeni săracului ca mostenire de la bunicul răposat si sa vada ce se intampla cand bani intra in casa omului , si cum se asteptase , galbeni i-au adus numai certuri si nenorociri in casa.
Astfel hotarase sa înapoieze bani si sa isi recapete viata . Sfarsit

Matematicianul1976: ms ca mi-ai dat cel mai bun raspuns
Răspuns de JuncuCristina
2
CASA UNUI ON BOGAT ERA BORDEIUL UNUI OM SARAC CARE AVEA SAPTE COPII SI CARE MUNCE PE CAMP.
CAND VENEA SEARA IN CASA SARACULUI ERA MUZICA SO VESELIE.IAR IN CASA BOGATULUI ERA LINISTE SI TRISTETEN ,IAR SOTIA BOGATULUI ERA TARE IVIDIOASA PE SARAC .
ÎNTR-I ZI BOGATUL I-A DAT SARACULUI O SUMA DESTUL DE MARE DE BANI.DIN CAUZA CA BOGATUL II DADU BANI FAMILIA SARACULUI SE CERTASERA.
BOGATUL L-A RUGAT PE SARAC (POTI SCRIE GOSPODAR CASA NU REPETI CUVANTUL ..OMUL SARAC ..DE MAI MULTE ORI)SA IL INVITE SI PE ACESTA,SA AUTA PUTIN VESELIA SI BUCURIA IN CASA ORĂ EL SĂ IL INVETE CUM SA FOLOSEASCA BANII.


SFARSIT!!!
Alte întrebări interesante