Limba română, întrebare adresată de Werty1, 9 ani în urmă

Povestiti cartea "Singur pe lume"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spidie
11
Remi este un baietel care duce o viata linistita cu mama sa. Dar, dupa un accident grav tatal sau Jerome ,ramâne cu un handicap si isi pierde locul de munca. El intenteaza un proces patronului sau, pe care il pierde, si revine in familia sa, ruinat din cauza procesului. Intr-un moment de suparare, ii declara lui Remi ca nu este copilul lor, ci un copil gasit, pe care l-au adoptat, el si nevasta sa. Mama sa adoptiva, Barberin, care nu putea avea copii, il indragise foarte tare. Dar Jerome il vinde pe Remi unei trupe de teatru ambulant, condusa de dl Vitalis. Remi, la inceput intimidat, invata sa cânte la harpa, si devine o mica vedeta a trupei, alaturi de trei câini si o maimuta. Dar, din nefericire, situatia se schimba, iar Vitalis este aruncat in inchisoare.Remi face cunostinta cu dna Milligan si fiul ei infirm, Arthur, care calatoresc  pe un vapor particular, Lebada,  de-a lungul fluviului. Aceasta doamna decide sa ii ofere adapost si ingrijire lui Remi, cel putin pâna la iesirea din inchisoare a lui Vitalis. Când acesta iese din inchisoare, il recupereaza pe Remi, si se indreapta apoi spre Paris, impreuna. Surprinsi de o furtuna, fara bani si infometati, se refugiaza intr-un vechi hangar. Dar doi din  caîni sunt devorati de lupi iar maimuta face o pneumonie, murind la putin timp dupa aceea. Ramas fara trupa, Vitalis il incredinteaza pe Remi lui Garofoli, unde Remi reintâlneste un prieten, care ii povesteste ca Garofoli este un om care maltrateaza si exploateaza copii, daca acestia nu aduc bani in fiecare zi. Auzind acestea, Vitalis il recupereaza pe Remi, si insotiti de singurul câine care le ramânea, pleaca. Din cauza frigului puternic, Vitalis moare si Remi se imbolnaveste grav.Adapostit si ingrijit de Pierre Acquin, se insanatoseste, dar este obligat sa plece iarasi. Remi ajunge  la Paris, si isi regaseste prietenul, Mathia. Amândoi pleaca impreuna, cu gândul de a se intoarce la Chavanon, la parintii adoptivi ai lui Remi.
 Ei fac pe drum numeroase spectacole, reusind sa puna bani de-o parte ca sa cumpere o vaca pentru Barberin, mama lui Remi, in locul celei care fu vanduta  pentru a plati procesul lui Jerome. Barberin le spune ca Jerome are informatii despre adevarata mama a lui Remi si ca acesta este plecat la Paris pentru a-l recupera de la domnul Vitalis.
 Remi se intoarce la Paris, afla de la Jerome numele notarului care cunoaste identitatea mamei sale. Dar notarul, necinstit, si voind mai multi bani de la doamna Milligan, care se adevereste a fi veritabila sa mama, nu ii da informatiile necesare. Cu chiu, cu vai, Remi reuseste sa ii dea de urma, in Elvetia. Toata familia este reunita, Remi, fratele sau Arthur, care acum reuseste sa mearga, insa cei doi prieteni, Remi si Mathia, pleaca iarasi impreuna in lume, cu scopul de a deveni adevarati barbati.





oelenamocanu: e de pe net..... :((
spidie: te asigur ca nu! :) Am citit si cartea, am vazut si filmul! Am idragit mult aceasta poveste! In plus am stat mai mult de jumatate de ora ca sa il scriu, rezumatul acesta! Nu iti face griji, nu e plagiat.
spidie: * indragit
Alte întrebări interesante