Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Povestiti Domnul Goe,pe momentele subiectului.(Expozitiunea,intriga,desfasurarea actiuni,pumctul cuinant,deznodamantul.)
Va roggg,ajutor,dau coroana


Utilizator anonim: punctul culminant

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreutzakriss
604
Opera debuteaza cu intriga in care este prezentat motivul ptr care dl Goe este dus de cele trei dame la Bucuresti de Ziua Regelui, ptr a nu mai ramane repetent.
In expozitiune ne sunt prezentate trei dame care asteapta pe peronul din urbea X, trenul accelerat, ca4e sa le duca impreuna cu dl Goe la Bucuresti. Aici are loc discutia dintre aceasta si dl Goe pe seama cuvintelor "marinar", iar Goe este obraznic.
In desfasurarea actiunii trenul soseste, cele trei dame urca in tren, facandu-li-se loc intr-un compartiment. Goe ramane pe coridor, scoate capul pe fereastra si isi pierde palaria cu tot cu bilet. Cele 3 dame sunt nevoite sa plateasca alt bilet lui Goe. Fiind certat, Goe loveste cu nasul de clanta cupeului/usii. Mam'mare ii inlocuieste palaria de paie cu un beret din aceeasi uniforma. Goe este impacat cu o bucata de ciocolata  si laudat de familia sa. Goe ramane blocat in toaleta si este eliberat de conductor.
Punctul culminant este atunci cand trenul este oprit prin tragerea semnalului de alarma si este cautat vinovatul.
In deznodamant trenul ajunge cu intarziere la Bucuresti, iar dl Goe impreuna cu cele 3 dame ajung la bulevard.

Sper ca ti-am fost de folos :D
Multa bafta!


andreutzakriss: scuze ptr aventualele greseli gramaticale :)
Utilizator anonim: nu face nimic
Utilizator anonim: multumesc mult,se tot
andreutzakriss: n-ai ptr ce! :) cu mare drag!
Alte întrebări interesante