Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Povestiti ,intr-o jumatate de pagina, o intamplare care credeti ca s-ar putea petrece intre faptele relatate in primele doua fragmente si cele din ultimul. P.S. este vb de poezia Cartile lui Apolodor!!! V rog sa ma ajutati cat mai repede!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
9
in ultima parte a primei carti cu Apolodor, scriitorul ni-l prezinta pe acesta intristat si dornic sa se intoarca la Bucuresti. In prima parte a cartii a doua cu Apolodor ne este prezentat alaturi de doi noi prieteni, leul Amadeu si cangurul Ilie.
 
Asadar, pe cand se intorcea acasa, intr-o seara a poposit la un han cam dubios, nu pentru ca ar fi vrut ci pentru ca era fortat de imprejurari, era singurul han din regiunea respectiva. A intrat si a cerut sfios o camera insa hangiul i-a raspuns ca pinguinii nu au ce cauta acolo. Intr-un colt al camerei, ascuns in spatele unei palarii mari, in fata unei cani de ceai, statea cangurul Ilie. I se inmuie inima cand il vazu pe Apolodor abatut si trist si ii propuse sa imparta camera si ceaiul cu el. Si apoi, nu  ii strica un tovaras de calatorie pe coclaurile acelea... 
Au innoptat impreuna iar a doua zi au pornit la drum intr-o trasura care ii arunca incoace si incolo. In cele din urma, trasura cazu intr-o groapa si nu mai putu iesi de acolo. Iata-i pe cei doi temerari singuri, plini de noroi, infrigurati si infometati asteptand pe cineva care sa treca pe acolo. Bufnitele incepura sa se jeluie strecurand frica in inima celor doi. Dardaind, vazura cum din fata se apropia o faclie pe care o tine un ... leu. Acesta se apropie de ei si, cu o voce blanda, le spuse ca e un pustnic si le oferi adapost in camaruta lui sapata in stanca, modesta dar calduroasa si primitoare. 
Au mers impreuna si, dupa ce si-au povestit unii altora peripetiile prin care au trecut, au hotarat sa ramana impreuna. Si asa, ii regasim impreuna  in cartea a doua. 

Alte întrebări interesante