Limba română, întrebare adresată de grozastefan883, 8 ani în urmă

Povestiti ,,Print si Cersetor,, in minimum 1 pagina. Ofer 35 puncte. Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emaisache
1
In "Print si cersetor" este vorba de doi baieti care arata identic, dar locuiesc in doua parti diferite din Anglia.Unul dintre ei se numea Tom Canty si apartinea unei familii foarte sarace, iar pe celalalt il chema Tudor si avea o familie bogata, fara lipsuri. Alaturi de parinti,bunica si surori, Tom locuia intr-un cartier murdar,zgomotos, avand vecini betivi si indisciplinati .Desi tatal si bunica lui in fiecare zi produceau scandal, Tom nu s-a lasat batut si nu i-a copiat,ci dincontra,cu ajutorul unui preot a invatat tainele scrisului si ale cititului. Insa Tudor, era un copil si un print fericit,mostenitorul tronului dupa tatal sau si avea tot ce isi dorea. 
Tom avea o dorinta mare : sa fie print, astfel incat intr-o zi , curios , merge sa cerseasca in apropierea palatului . Dar, apropiindu-se destul de mult, garzile l-au alungat,totusi, printul apare si le porunceste soldatilor sa il lase sa intre .
Tudor a observat ca intre ei nu exista nicio diferenta la infatisare,i-a dat de ale mancarii si bauturii iar apoi au facut schimb de haine, Tom ramanand la regat, iar Tudor plecand in cartierul mizerabil.La inceput,ei nu s-au putut adapta imprejurimilor,Tudor dadea porunci, iar lumea  il credea afurisit, iar Tom cu greu facea o miscare, fiindu-i foarte jena. 
Nu dupa mult timp,regele se imbolnaveste si moare ,iar adevaratul print trebuia sa urce pe tron,insa se amana festivitatea de incoronare. Tudor trece prin numeroase peripetii: se imprieteneste cu Miles, suporta bataile si batjocurile oamenilor din jur, fuge la o ferma,apoi la o casa situata in padure,insa pleaca si de acolo din cauza ca proprietarul voia sa-l omoare,vagabonzii l-au rapit,ajunge la inchisoare cu Miles din cauza ca Hugo,seful tribului de vagabonzi le-a facut o farsa,reusesc sa evadeze si ajung de ziua oficiala  incoronarii unde dovedeste ca e adevaratul print. Cand devine rege, face fapte bune: le ofera saracilor bani , iar pe hoti ii pedepseste.
Alte întrebări interesante