Geografie, întrebare adresată de Andre2006, 9 ani în urmă

precizati: -ce reprezintă fiecare culoare a drapelului romanesc. -ce înseamnă Ziua Națională a României pentru fiecare cetățean. -cu ce ocazii se cântă Imnul Național al României. -elementele de pe stema tarii și ce reprezintă fiecare. dau coroana + mulțumesc


Utilizator anonim: intrebarea este pentru domaniul istorie si NU geografie
Jeanette561: Acuma am observat și eu. Scuze , da totuși ceva corect îi scris acolo.
Andre2006: Ba defapt e la civica dar nu e domeniul acesta.
Andre2006: Și am scris geografie.
Jeanette561: Eh, poate s-a încurcat . :))))
Jeanette561: Andreea te-a ajutat răspunsul meu?
Utilizator anonim: Raspunsul este corect!. putea pusa intrebarea si la cultura civica!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jeanette561
5
Albastru (sau azur) - aerul, cel mai nobil element după foc. Simbolizează blândețea, frumusețea noblețea și buna credință. 
Galben (sau aur) - simbol al forței, bogăției și purității, precum și al holdelor aurii de grâu din timpul verii;
Roșu - simbolizează mărirea, bravura, îndrăzneala și generozitatea, sângele vărsat în lupte, puterea de viață și energia strămoșească.
Ziua Nationala a României, ziua Marii Uniri, cel mai important eveniment al istoriei românesti. Este marea noastra sarbatoare, care a marcat momentul cel mai semnificativ al istoriei nationale – implinirea visului de veacuri al romanilor de a se reuni intr-un stat national unitar.
Adică o zi foarte importantă pentru noi romanii.
Stema Țării Românești : vultur sau acvilă cu capul conturnat, având în cioc o cruce, la dreapta un soare, la stânga o lună crai- nou
Stema Olteniei: În 1872 pe emblema Principatelor Unite a fost introdus separat, în afara vulturului Munteniei și bourului moldovenesc și simbolul Olteniei, pe un fond roșu, un leu încoronat ieșea dintr-o coroana antică și o stea, totul din aur. Din 1921 ea a căpătat forma de azi,în cartierul al treilea, pe fond roșu, un leu ieșind dintr-un pod (podul de la Drobeta, ambele de aur).
Stema Moldovei: în varianta de pe stema României, capului de bour îi este asociată, pe lângă luna crai-nou și roza, o stea în locul soarelui atestat pe hrisovul din 30 martie 1392, dat de domnul Roman I
Stema Transilvaniei: scut împărțit în două câmpuri: în câmpul superior era o jumătate de acvilă, cu zborul desfăcut, ieșind din linia de demarcație, iar în câmpul inferior, turnuri de cetate, ultimele amintind de vechiul nume al Transilvaniei, Siebenbürgen ("Șapte cetăți"), nume atestat din anul 1296. Stema Transilvaniei este atestată din secolul al XVI-lea.
Stema Dobrogei constă din doi delfini afrontați, pe fond de azur, dispuși cu capul în jos.
Sper că te-am ajutat.
Alte întrebări interesante