Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Precizați o asemănare și trei deosebiri între Gimnosperme și angiosperme? Dați exemple de plante care fac parte din aceste grupe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeadragoiu33
2

Răspuns:

Deosebiri:

Forma de viață : este important să rețineți că printre gimnosperme nu există forme erbacee. Orice plante erbacee - angiospermă.

Frunze : majoritatea gimnospermelor din țările CSI sunt conifere verzi. Excepția este zirconia, care aruncă ace pentru iarnă.

Organismele de reproducere . Cea mai importantă caracteristică: în angiospermele din anumite perioade ale anului puteți vedea flori și, după un timp, fructe într-o formă sau alta. În florile de gimnospermă nu se întâmplă niciodată, iar organele de reproducere externe sunt reprezentate de conuri.

Asemanare:Angiospermele sau plantele cu flori sunt marea majoritate a plantelor familiare omului mediu. Ele sunt reprezentate de o varietate de copaci, tufișuri și ierburi. Există atât formele terestre, cât și cele semi-acvatice. Aproape toate plantele importante din punct de vedere economic cultivate de om aparțin acestei ordini.

EXEMPLE:

gimnosperme-brad,molid,pin,tuia,ginko tisa

angiosperme:măr,măces,trandafir,fasole,varză,cartof

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!


Utilizator anonim: Multumesc muuuult❤️❤️
andreeadragoiu33: Cu placere! Ti-am scris si cateva exemple!
Alte întrebări interesante