Limba română, întrebare adresată de andraandrr, 9 ani în urmă

prezentati intr-o compunere de maximum o pagina trasaturile celor doua personaje,pornind de la dialogul dintre ele . La Medeleni de Ionel Teodoreanu .Va rog urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lorelorry70
32
olgutra este o fata foarte sireata . primul lucru facut de ea prin care ne putem da seama de aceasta caracterizare este faptul ca fetita a scris intentionat greseala '' de ortografie nare intr-un cuvant'' , ea este o fetita incapatanata si de aceea considera ca este bine de a duce pedeapsa primita printr-un faz , adica inotarea gresita a numaratorii propozitilor . totodata ea dovedeste inteligenta si perspicacitate , este vulcanica si se agita mereu , nu accepta sa fie contrazisa si incearca subordoneze tot ceea ce o inconjoara . olguta stie sa-i domine pe cei din jur si recunoaste celorlalti slabiciunile , dovada prin modul in care ascunde falsul sau printr-o funda care saia ochii mamei pentru a numai  verifica corectitudinea in timpul pedepsei . 
monica este sensibila si suava ca o zana buna . este generoasa , buna la suflet , blanda si apropiata de cei din jur . ea sare in totdeauna in ajutorul celor necajiti cu insistenta si rabdare . ea o determina pe olguta sa-i accepte ajutorul . este corecta si sincera . ea este supusa si ascultatoare . refuza delicat, dar demn si actegoric . totodata ea nu este de acord cu panglica  prin care se ascunde minciuna notarii gresite si o numeste pe olguta sireata 
Alte întrebări interesante