Limba română, întrebare adresată de rozi, 9 ani în urmă

prezentati pe scurt o intamplare hazlie din amintir din copilarie la scaldat de 20 de randuri. va rog frumos.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Plecasem la scăldat  prin Lunca Oltețului cu Maria, Rodica și Ionel. Ca să trecem în partea cealaltă a malului am luat-o pe la podețul de la Racovița, podeț făcut din niște scânduri șubrede care se bălăngăneau de puteai să-ți pierzi echilibrul.

Primul a trecut Ionel. Am profitat de situația și am bălăngănit așa de tare podețul că Ionel a căzut în apă.

Noi am murit de râs, dar Ionel nu a apreciat la același nivel gestul.Era chiar foarte supărat și ne-a tratat de blonde.Noi n-am înțeles ce vroia să spună că deja eram blonde, mai ales eu care am părul galben ca spicul grâului.

Ajunși pe malul celălat ne-am așezat lângă niște tufișuri nu departe de luncă cu picoarele-n apă și stăteam la taclale când din tufiș se auzi un zgomot destul de puternic de vreascuri rupte. Ionel se duse să vadă ce se întâmplă. Deodată din tufiș țâșni un iepuraș fricos care în fuga lui o lovi cu putere pe Rodica. Această se clătină și aluncă spre apă.În căderea sa o apucă de umăr pe Maria care din reflexse agăță de mine și așa ne trezirăm într-o fracțiune de secundă în apa rece a Oltețului. Eu m-am pus pe plâns că murdărisem rochița cea nouă dar și pentru că înghețasem.

Ajunsă acasă, am stat și am filozofat: a fost foarte dezagreabilă întâmplarea provocată de iepuraș, dar și comportamentul nostru față de Ionel care a suferit ca și noi și am ajuns la concluzia finală:

" Ce ție nu-ți place altuia nu-i face"


Alte întrebări interesante