Limba română, întrebare adresată de Ramona1001, 9 ani în urmă

Prezentati statutul social,psihologic si moral a 2 personaje din Mara in 5-6 rânduri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Iann
42
Mara(personajul principal) este o femeie simpla, o precupeata ce se ocupa cu negustoria. Determinata si apriga, cu un acut simt al demnitatii este hotarata sa stranga bani pentru a scapa de saracie.Cutezatoare si cu o inteligenta pragmatica, izvorate din experienta de  viata, Mara chibzuieste fiecare banut.

Persida este fiica Marei, sotia lui Natl si nora macelarului Hubar.Ea da dovada de o vointa iesita din comun, luciditatea, dragostea si stapanirea de sine fiind principalele ei arme.Ca si Mara, Persida are un acut simt al realului, iar prin devotament si chibzuinta reusind sa invinga toate piedicile vietii.

Natl este sotul Persidei, fiul de macelar.Fara indoiala el traieste cu un complex patern pe care va incerca sa il depaseasca.Macinat mereu de gandul ca a incalcat vointa tatalui si manat de iubirea pentru Persida, Natl ajunge sa se

instraineaza progresiv de sotia lui. Mereu nedormit si posac, personajul lasa toata grija afacerii pe seama Persidei, cautand alinarea in mijlocul unor prieteni de pahar. Insingurarea lui Natl vine din incapacitatea sa de a se simti „in rand cu lumea". Tot mai ursuz si mai suspicios, Natl isi gaseste refugiul in bautura si in jocul de carti. Tensiunea interioara isi afla corespondentul intr-o acutizare a conflictului cu Persida.


Alte întrebări interesante