Limba română, întrebare adresată de mariaabordianu, 8 ani în urmă


Prezentați vizita făcută de Otilia și Felix la moșia lui Pascal Opol în câmpia Bărăganului.
Ajutorr îmi trebuie la un proiect !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lindiablo
0

Răspuns:

Dupa ce Felix ajunsese de cateva zile la mos Costache,Pascalopol care era in vizita la ei,o intreaba pe Otilia daca vrea sa vina la mosie,iar Otilia accepta.

Dupa Otilia ii propune lui Felix sa o insoteasca,sa vina si el ca se va distra. Mai tarziu dupa ce au plecat la drum,acestia o luau pe un camp,intrand peste lanurile de porumb si peste iarba ingalbenita de soare.

Pe drum se intalneste cu un om care era cu boii.

Otilia se sperie de in bou ,pentru ca venea langa ea,aceasta a tipat.Dupa putin timp,ajung la mosie,incantati de cele vazute,oaspetilor ii sunt aratate camerele lor de dormit.Intre timp Felix vorbeste cu Pascalopol despre flaut/fluier ul lui.Mai tarziu,Pascalopol ii spune Otiliei sa vina cu el,sa I arate mai de aproape mosia , aceasta ii recomanda si lui Felix,sa vina cu el.Pascalopol,putin suparat din cauza venirii baiatului,nu se impotrivi.

Felix spuse ca nu vine(invata),iar Otilia si Pascalopol pleca indata.Mai tarziu,dupa ce ajunsesera, acestia decisa sa ia masa si sa mai discuta(nu stiu daca Felix era gelos din momentul acesta,dar cred ca era pentru ca de asta venise,sa fie mai aproape de Otilia).

A doua zi,un om venise la Pascalopol sa vorbeasca despre mosie(omul care se ocupa cu mosia lui)

Otilia ii propune lui Felix sa vina cu el, pentru ca Pascalopol era occupat,se puteau distra o perioada.

Acestia se duc la iazul de la mosie si se pun cu piciorele in el,dupa se facu seara,iar acestia erau pe niste fan si se uita la stele.Felix ii spuse ca nu I place de Pascalopol cum se comporta cu tine(zise Otiliei).

Felix era putin gelos pe Pascalopol,Otilia ii rapsunse,nu vrei sa ma casatoresc cu un mosier?

Dupa acestia revenii acasa,si la masa vorbii despre cele intamplate.

Alte întrebări interesante