Prezinta aspecte referitoare la Țara Sfântă comform schemei de mai jos Aspecte geografice: Aspecte istorice: Aspecte privind viata sociala: Aspecte privind viata religioasa:
Va rog rapid
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Țara Sfântă (în latină Terra Sancta; în greacă Άγιοι) se referă la o regiune geografică situată pe malul estic al Mării Mediterane, unde a luat naștere creștinismul, unde a trăit Mântuitorul Iisus Hristos și a lucrat mântuirea lumii, unde au trăit Apostolii și Biserica primară. Această arie geografică, cunoscută înainte de al Doilea Război Mundial ca Palestina, depășește granițele de astăzi ale Israelului, cuprinzând și zone din vestul Regatului Hașemit al Iordaniei.
se referă la o regiune geografică situată pe malul estic al Mării Mediterane, unde a luat naștere creștinismul, unde a trăit Mântuitorul Iisus Hristos și a lucrat mântuirea lumii, unde au trăit Apostolii și Biserica primară. Această arie geografică, cunoscută înainte de al Doilea Război Mundial ca Palestina, depășește granițele de astăzi ale Israelului, cuprinzând și zone din vestul Regatului Hașemit al Iordaniei.Noțiunea iudaică de „Țara Sfântă” cuprinde teritoriul în care au avut loc întâmplările biblice ale izbăvirii poporului ales, așa cum sunt descrise ele descrise în Vechiul Testament. Deși expresia „Țara Sfântă” nu este în mod specific menționată în Vechiul Testament, la autorii biblici ea ar corespunde fie conceptului de pământul făgăduinței, fie la toate locurile și evenimentele legate de poporul lui Israel.
Creștinii din Țara Sfântă au păstrat memoria multor locuri sfinte din Palestina și le-au cinstit neîntrerupt, chiar în condițiile în care în primele trei secole după Hristos creștinismul nu era o religie recunoscută în Imperiul Roman. Abia în secolul al IV-lea, după convertirea împăratului Constantin și a mamei sale, împărăteasa Elena, și după decretul imperial de libertate și recunoaștere a creștinismului ca religie acceptată (lat. recepta) și protejată de împărat (Edictul de la Milan din 313), locurile sfinte ale creștinilor sunt amenajate și puse în evidentă, prin chiar inițiativa împărătesei Elena și a celorlalți împărați creștini.