Limba română, întrebare adresată de alex737858484, 7 ani în urmă

Prezintă in 30 de rânduri imaginea domnitorului Alexandru Lăpușneanul in antiteza cu soția sa Ruxanda .!!!dau coroana va rog e urgent. !!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de f4vor17
0

Răspuns:

Alexandru Lăpușneanul a fost un domnitor puternic din secolul al XVI-lea, care a guvernat Moldova cu mână fermă și a întreprins numeroase acțiuni pentru a-și consolida puterea. Era cunoscut pentru abilitățile sale militare și pentru curajul său în lupta împotriva inamicilor săi.Pe de altă parte, soția sa, Ruxanda, era o femeie frumoasă și cultă, care a avut un rol important în curtea domnească. Era respectată și apreciată pentru inteligența și carisma sa, precum și pentru abilitățile ei diplomatice.Alexandru era un lider autoritar, care se concentra pe consolidarea puterii sale, în timp ce Ruxanda era mai interesată de arte și cultură, și de promovarea paceții și armoniei în țară.Din cauza personalității lor diferite, Alexandru și Ruxanda au avut un mariaj deși înțelept și au completat unul pe celălalt, contribuind la prosperitatea și stabilitatea Moldovei.Cu toate acestea, Alexandru era cunoscut pentru extremele sale, în timp ce Ruxanda era văzută ca fiind mai moderată și rațională. Împreună, ei au format o pereche puternică, care a condus cu succes țara în vremuri grele.

Răspuns de roxananistormaria
0
In aceasta imagine cei doi sunt prezentați ca niște oameni foarte bogați ,și rafinați,Ruxandra tine un trandafir alb in mâna , și este îmbrăcată intr-o rochie verde cu un fel de fular alb pe ea , după cum se poate observa domnul Alexandru își tine un discurs ,acesta are o barba foarte lunga și roșcata . Sper ca te am ajutata cu ceva idei poate mai scrii ceva pe lângă , scuze ca nu am putut scrie mai mult dar nu ai dat poza
Alte întrebări interesante