Limba română, întrebare adresată de Mujdel, 8 ani în urmă

Prezintă, în cel puțin 30 de cuvinte, o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între fragmentul din „Spiru Călin” de Ioan Slavici și fragmentul extras din „Călătorie în jurul casei mele” de Adina Nanu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
4

„Spiru Călin” de Ioan Slavici și fragmentul extras din „Călătorie în jurul casei mele” de Adina Nanu​ este faptul că ambele texte amintesc de anii de școală. Protagoniștii evocă amintiri din copilărie și din viața lor ca elevi.

În fragmentul din „Spiru Călin” de Ioan Slavici este evocat un episod din prima clasă de gimnaziu, episod care a dus la o strânsă prietenie între povestitor și un alt băiat, pe nume Spiru.

În fragmentul extras din „Călătorie în jurul casei mele” de Adina Nanu autoarea își amintește de anii de școală, de joaca preferată, de metoda de a se îmbrăca rapid pentru a putea dormi mai mult...

Bine de știut!

Pentru a putea face a analogie între două sau mai multe texte este important să citim textele și să le înțelegem. Astfel, putem realiza dacă există o legătură între ele.

Și aici poți afla cum să faci o legătură între două texte https://brainly.ro/tema/9808664

#SPJ1


Mujdel: deja am dat examenul degeaba
Mujdel: multumesc oricum
Alte întrebări interesante