Limba română, întrebare adresată de deliaalexandra184, 8 ani în urmă

Prezintă, în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă din fragmentul de mai jos.
Înaintea lanţului de argumente, fără început şi fără sfârşit, prin care se silise o viaţă întreagă, zadarnic, să ajungă la o încheiere deplin satisfăcătoare, i se întruchipa în suflet iarăşi femeia de adineaori, mai ispititoare, ca o călăuză pentru o cale lungă şi necunoscută. Inima i se umplu deodată de o fericire dureros de mare. Numai o clipire ţinu, dar clipirea parcă răscumpăra din belşug suferinţele tuturor vieţilor. „Fericirea adevărată e totdeauna o clipă, se gândi bolnavul, cu amintirea ei proaspătă în suflet. Mai multă n-ar putea îndura firea omului care, deseori, într-o viaţă de mulţi ani, nu are norocul să întâlnească nici clipa aceasta, nici măcar să se apropie de ea". Toma Novac îşi simţea mintea limpede şi liniştită, ca după o odihnă binefăcătoare.
Liviu Rebreanu, Adam și Eva

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
1

Citim cu atenție fragmentul din romanul Adam și Eva de Liviu Rebreanu pentru a putea identifica și prezenta perspectiva narativă astfel:

În fragmentul din romanul Adam și Eva, care ne oferă o plăcută și surprinzătoare latură metafizicăa scriitorului interbelic Liviu Rebreanu, putem identifica perspectiva narativă de tip obiectiv și omniscient șisurprindem finețea observației cu care naratorul omniscient pătrunde în mintea personajului masculin Toma Novac pentru a scoate în evidență trăirile și gândurile interioare ale personajului. Cu o focalizare narativă externă și o abordarea heterodiegetică, naratorul povestește obiectiv fără a fi el însuși un personaj care ia parte la acțiune.

Ne amintim:

Perspectiva narativă reprezintă punctul de vedere din care naratorul privește, interpretează și relatează faptele.

Mai multe informații despre tipul de perspectivă narativă aici: https://brainly.ro/tema/2633006

Succes și spor la teme!

#BAC2022

#SPJ4

Alte întrebări interesante