Prezintă, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului din fragmentul de mai jos.
SCENA a II-a SORCOVĂ, LUCA LACRIMĂ, NASTASIA NASTASIA (s-a oprit în prag și îngână): Ce-ntuneric! SORCOVĂ (intră, din bucătărie, cu lampa aprinsă): … și eu care credeam că Nastasia plânge de ochii lumii (a pus lampa pe masă) și face nuntă cu… (O vede pe Nastasia și, admirativ:) Brava! Bine-ai adus-o din condei! Brava, Nastasio! NASTASIA (o miră și o doare fericirea lui Ion Sorcovă). SORCOVĂ (i se risipește entuziasmul și luptă să-l adune, râde în silă): Ei, lasă, nu te mai face n-aude-n-a-vede, că pricepem noi! Bănuiam eu! Bănuiam eu că pui ceva la cale!... E bine ce faci! Merită! Un ucigaș ca el… NASTASIA (a tresărit): Care… el?
G. M. Zamfirescu, Domnișoara Nastasia
Răspunsuri la întrebare
Citim cu atenție fragmentul din Domnișoara Nastasia de G.M Zamfirescu pentru a putea prezenta rolul notațiilor autorului astfel:
În fragmentul din opera Domnișoara Nastasia, autorul G.M. Zamfirescu, surprinde, prin intermediul indicațiilor scenice acțiunile pe care le fac personajele Nastasia și Ion Sorcovă și fixează personajele care participă la acțiunea din scena II: Sorcovă, Luca Lacrimă, Nastasia.
În scena II este prezentat un fragment din dialogul care are loc între cele două personaje Ion Sorcovă și Nastasia precum și acțiunile pe care aceste personaje le fac. Ion Sorcovă intră din bucătărie cu lampa aprinsă, pune lampa pe masă, o vede pe Nastasia și i se adresează pe un ton admirativ, ulterior își pierde entuziasmul, se luptă să îl păstreze și râde în silă. Nastasia se oprește în pragul ușii și îngână, o miră și o doare fericirea lui Sorcovă și tresare.
Ne amintim:
Notațiile autorului au scopul de a furniza diverse informații utile cititorului, actorilor sau regizorului.
Mai multe despre rolul notațiilor autorului aici: https://brainly.ro/tema/5279566
Succes și spor la teme!
#BAC2022
#SPJ4