Limba română, întrebare adresată de Denis3uwi292, 8 ani în urmă

Prezintă, în minimum 50 de cuvinte, ultima carte pe care ai citit-o. Va roggg dau coroana si 15 de puncte ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crcrcr
6

Ultima carte citita de mine se numeste "Amandoi mor la sfarsit" de Adam Silvera

In aceasta carte sunt prezentati 2 protagonisti: Mateo Torrez, un baiat in varsta de 18 ani, si Rufus Emeterio tot in varsta de 17 ani. Actiunea se petrece intr-un univers diferit in care cu 24 de ore inainte sa mori, primesti un apel de la o firma numit "Death Cast" in care esti informat ca ai sa mori. Nu ti se spune cum. Mateo si Rufus se intalnesc cu ajutorul unei aplicatii numite 'Ultimul Prieten' unde cei ce au sa moara isi

pot crea o ultima experienta alaturi de un strain inainte de moarte. Mateo este o persoana care a stat toata viata sa protejandu-se de moarte in comfortul apartamentului sau. Este destul de singuratic, dar se descurca. Rufus traieste intr-un centru de adoptie in compania celorlalti prieteni ai sai. El este o persoana energica caruia ii place sa intre in probleme si sa fie in centrul actiunii.

Cei doi pornesc intr-o ultima aventura impreuna in cele 24 de ore si decid sa se intoarca in ultimele 2 la Mateo acasa, locul de unde au plecat.

Cei doi stabilesc o regula: nici unul nu are voie sa se dea jos din patul din dormitorul lui Mateo, pentru a evita moartea.

Dar Mateo uita de acea regula si merge sa isi faca un ceai. La inceputul cartii ni se precizeaza ca aragazul lui Mateo trebuie reparat. Cand Mateo a pornit focul, aragazul a explodat. Mateo moare si Rufus este foarte suparat din cauza mortii lui.

Rufus pleaca din apartament, nepasandu-i ce i se mai intampla si se poate intelege ca acesta isi folosea telefonul in timp ce traversa strada si a murit.

Mi-a placut aceasta carte deoarece m-a ajutat sa realizez ca ar trebui sa imi pretuiesc mai mult timpul alaturi de familie si prieteni, deoarece nu poti stii niciodata cand iti este sortit sa mori.

Sper ca ti-am fost de ajutor!

Alte întrebări interesante