Limba română, întrebare adresată de andreeadenisaado, 9 ani în urmă

Prezinta in ordine logica si cronologica activitatea redata in imaginile de mai sus.
Va rog!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
40

╔════════♥

 Bună!  

╚════════♥

╔════════♥

 Răspuns:  

╚════════♥

  • TITLU                                 EXPOZIȚIA DE PAȘTE

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

 (Prima poză)  Într-o zi frumoasă de primăvară, elevii clasei a III-a B aveau parte de o activitate inedită. Sfânta sărbătoare a Paștelui se apropia cu pași repezi. Toată lumea aștepta vacanța cu multă nerăbdare!

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă).

   Darius și Dăriuța sunt colegi de bancă. Doamna învățătoare le-a dat tuturor o activitate creativă: să picteze pe foaie ouă frumoase de Paște. Micuții lucrau cu spor și au avut cele mai frumoase picturi! (A doua poză) Cele mai frumoase picturi au fost expuse în sala lor de clasă. Au fost invitați părinți, profesori, învățători la Expoziția Ouălor de Paște. Au fost cumpărate multe dintre operele copiilor, iar banii au fost strânși pentru a le oferi o bucurie unor oameni frumoși. Darius și Dăriuța s-au ocupat cu strângerea bănuților. O doamnă profesoară cu păr roșcat chiar a oferit o sumă importantă pe desenul lui Darius! În șoaptă i-a spus Dăriuței că ea este mătușica lui. (A treia poză) După ce copiii au strâns o sumă importantă, au mers împreună cu doamna învățătoare și au cumpărat multe lucruri pe care le-au pus în pungulițe. Au dus totul la căminul de bătrâni din oraș.

  • ÎNCHEIERE - o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

   Cu siguranță bătrâneii au fost foarte bucuroși să primească din partea copiilor cozonaci gustoși, alimente și îmbrăcăminte nouă pentru sărbătoarea care urma să vină!

________________________________

  • PRIMA POZĂ

   Într-o zi frumoasă de primăvară, elevii clasei a III-a B aveau parte de o activitate inedită. Sfânta sărbătoare a Paștelui se apropia cu pași repezi. Toată lumea aștepta vacanța cu multă nerăbdare!

   Darius și Dăriuța sunt colegi de bancă. Doamna învățătoare le-a dat tuturor o activitate creativă: să picteze pe foaie ouă frumoase de Paște. Micuții lucrau cu spor și au avut cele mai frumoase picturi!

  • A DOUA POZĂ

   Cele mai frumoase picturi au fost expuse în sala lor de clasă. Au fost invitați părinți, profesori, învățători la Expoziția Ouălor de Paște. Au fost cumpărate multe dintre operele copiilor, iar banii au fost strânși pentru a le oferi o bucurie unor oameni frumoși. Darius și Dăriuța s-au ocupat cu strângerea bănuților. O doamnă profesoară cu păr roșcat chiar a oferit o sumă importantă pe desenul lui Darius! În șoaptă i-a spus Dăriuței că ea este mătușica lui.

  • A TREIA POZĂ

  După ce copiii au strâns o sumă importantă, au mers împreună cu doamna învățătoare și au cumpărat multe lucruri pe care le-au pus în pungulițe. Au dus totul la căminul de bătrâni din oraș.

   Cu siguranță bătrâneii au fost foarte bucuroși să primească din partea copiilor cozonaci gustoși, alimente și îmbrăcăminte nouă pentru sărbătoarea care urma să vină!

╔════════♥

  Succes! 

╚════════♥

Anexe:
Alte întrebări interesante