Limba română, întrebare adresată de lauradc, 9 ani în urmă

Prezinta raportul poveste-realitate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Madykk
3
In poveste exista personaje nereale, cu puteri supranaturale, pe cind in realitate nu e asa... ar trebui sa te axezi pe personaje si caracteristicile lor, bafta :)

lauradc: Ai putea sa imi spui putin mai detaliat ca trebuie sa scriu in 20-25 de randuri,plus ca nu am nicio idee?!
Răspuns de ByaGirl
3

Este doar un exemplu:

În textele date, autorii, Ion Agârbiceanu și Mihail Sadoveanu, transfigurează realitatea, mersul copiilor la săniuș, și o transformă în literatură, folosind figuri de stil și imagini artistice. Figurile de stil sunt permanent folosite de consacrații autori, pentru a evindenția sentimentele în opere. Autorul Ion Agârbiceanu folosește figuri de stil cum ar fi epitetul „văduhul sur” și personificarea „ casele (...) dormitând ” și imagini artistice dinamice, cum ar fi „La inceputul săptămânii fluturau rar câţiva fulgi de nea prin văzduhul sur. Se opreau pentru o clipă nehotărâţi, apoi coborau iar şi iar se opreau.”. Autorul Mihail Sadoveanu încântă cititorul cu figurile sale de stil poetice, cum ar fi metafora „gerul amurgului înepu să scapere pe întinderi” și comparația „ o pată neagră, ca un covru de sălbăticiune” și imagini artistice cromatice „Dar soarele începu să împurpureze asfinţitul şi ceaţa munţilor albaştri se făcu viorie.”.


O fraza de inceput ar putea fi: Literatura, „voluptos joc cu icoane”, este cea mai rafinată și mai complexă dintre modurile de manifestare a omului, ca ființă gânditoare și rostitoare de frumos. Magia cuvântului, cu revelații între suflet și lume, creează, de asemenea, solide punți de comunicare între autor și cititor, dincolo de timp și spațiu.

Este dintr-o varianta facuta de mine pt olimpiada si corectata. La olimpiada sunt la etapa judeteana, deci, eu sper ca te-am ajutat.

Alte întrebări interesante