Limba română, întrebare adresată de ionutfotbalistu7, 9 ani în urmă

prezinta un personaj pozitiv dintr-o carte citata dintr-un text citat din bibliografiecare tea impresionat si motiveaza-ti optiunea intr-un text de 150- 200 de cuvinte.
DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ingeras99
1
Harap-Alb este un personaj rotund, pozitiv si individual. Acesta este personajul principal al basmului "Povestea lui Harap-Alb" de Ion Creanga. Cu toate ca acesta este personaj principal, acesta nu are puteri supranaturale. Harap-Alb este mezinul craiului care avea trei fii. Acesta este de parere sa plece sa stapaneasca imparatia lui Verde imparat, deoarece el nu avea fii. Fiul craiului, Harap-Alb este sfatuit de o femeie batrana( care se dovedeste a fi Sfanta Duminica) sa ii ceara tatalui sau hainele de cand a fost el mire si sa plece inspre imparatia unchiului sau, Verde-imparat. Tatal sau il sfatuieste sa se fereasca de oamenii rosii si spani. Acesta neascultand de vorbele tatalui, devine sluga iar numele de Harap-Alb fiind primit de la omul span care l-a atras in capcana. Acestia doi si-au schimbat identitatea. Adica H-A a devenit sluga, iar omul span a devenit "fiul craiului" . H-A a trecut prin 3 probe mari. Prima proba fiind aceea de a merge in Gradina Ursului sa adune "salati" , a doua fiind aceea de a aduce pietre prtioase din fruntea cerbului, misiuni aproape imposibile de facut, dar prin care el trece cu usurinta, datorita Sfintei Duminici. A treia proba este aceea de a aduce-o pe fata Imparatului Ros , proba care a fost trecuta cu ajutorul prietenilor sai intalniti pe drum, Gerila, Flamanzila, Setila, Ochila, Pasari-lati-lungila. Acesta este supus si de imparatul ros la cateva probe, pe care le trece cu brio, dupa care se intoarce la imparatia lui Verde imparat cu tot cu fiica imparatului ros, care era o farmazoana si a demascat toata povestea, spunandu-i lui verde imparat ca de fapt Harap-Alb este fiul craiului iar cel care s-a dat fiul craiului este spanul. Spanul vrand sa se razbune, l-a ucis p Harap-Alb care a fost inviat cu apa vie si apa moarta de fata imparatului ros. (P.S. ASTA ITI VA FI DE MARE FOLOS IN A-X-A) 

ionutfotbalistu7: multumesssssccccccccccccccc te iubec :*
ingeras99: :) Cu mare mare placere. Si eu dau maine teza din ea... Succes incontinuare si daca mai ai nevoie de ceva , imi dai mesaj in privat! Te pup! :*
ionutfotbalistu7: la fel
ionutfotbalistu7: ma ajuti la compunere de 200 250 pe lenutatitirica te rog
Alte întrebări interesante