Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

prin ce sunt folositoare dicționarele de neologisme, arheologisme , sinonime , antonime și omonime , va rog , dau coroană ( fiecare în parte)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GalaxyShine
2

Răspuns:

Dicționar de Neologisme- În ultimele decenii limba româna a cunoscut o puternică schimbare, fiind pur și simplu invadată de cuvinte si expresii noi. Cele mai multe dintre acestea sunt împrumuturi din limbile de largă circulație, cu precadere din engleză și franceză, în același timp limba s-a îmbogațit prin numeroase creații noi, valente recent apărute la cuvinte mai vechi sau calcuri lingvistice. Prezentul dicționar de cuvinte neologice contine circa 12 mii de cuvinte-titlu dintre cele mai uzuale și mai raspândite. Printre ele se află și cuvinte mai noi care sunt folosite de diferite categorii profesionale. Dicționarul se adresează unui cerc larg de cititori: elevi, studenți, profesori, ziariști, precum si tuturor celor care vor sa fie la curent cu noile schimbari aparute în vocabularul limbii române.

Dicționar de arheologisme- În lingvistică, termenul arhaismdenumește un fapt de limbă învechit, ieșit din uzul comun, sau pe cale de dispariție în acesta, dar încă prezent în unele varietăți de limbă. Calitatea de arhaism se raportează la starea limbii comune la un moment dat al istoriei sale. Acest dicționar arată toate cuvintele vechi arătate în forma lor literară.

Dicționar de sinonime-  Sinonimele sunt cuvinte cu forme diferite, dar care au același sens. Ele sunt folosite pentru a nuanța și a preciza ideea expusă în cadrul unei comunicări. Deci acest dicționar are peste sute de mii de cuvinte care prezintă ce sinonime mai ar.

Dicționar de antonime- Antonimele au una sau mai multe trăsături comune de sens la care se adaugă trăsături opuse, ceea ce stabilește relația de antonimie. Deci acest dicționar are peste sute de mii de cuvinte care arată ce prezintă antonimea diferitor cuvinte.

Dicționar de omonime- Omonimul este un cuvânt care are aceeași formă și aceeași pronunție cu alt cuvânt sau cu alte cuvinte, de care diferă ca sens și ca origine. Deci acest dicționar are peste sute de mii de cuvinte care arată ce prezintă sensurile a diferitor cuvinte.

Este mult de scris :(

Sper că totuși te-am ajutat! :) (Aș fi bucuroasă de o coroană)

Alte întrebări interesante