Limba română, întrebare adresată de andreeaandreea25, 9 ani în urmă

Printre obiectele de pe masa ai mai descoperit si un pergament vechi.Pe aceasta este povestita o intamplare ciudata,care s-a petrecut in acel pod in urma cu mult ,multa vreme .Intamplarea este relatat la persoana intai ,sub forma de jurnal ,,de cineva pe nume Asho.Scrie,in spatiile de mai jos ,continutul acestei intamplari.(intre 14-16 randuri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de boitosalexandra
10
Dat fiind faptul ca este vorba de o povestire care trebuie relatata la persoana I si este vorba si despre un pergament o sa inventez o povestioara cu o comoara care va avea titlul "Comoara din pod". Si acum Asho la treaba!
Eu, Asho viteazul pitic am gasit acum un pergament pe care este scris un mesaj de la bunicul meu care tocmai mi-a lasat o comoara de gasit in podul casei. Sunt atentionat ca sunt mai multe obstacole care ma vor impiedica sa ajung la comoara. Pornesc acum la drum, ma urc pe scara de la pod, ajung cu greu unde imi doresc, deoarece sunt luate niste cuie de la scara, ceea ce imi face drumul mai greu. Ajung in pod si vad o cutie mare aurita. Drumul pana la ea este destul de costisitor, deoarece vad doar pietre aruncare care imi incetinesc drumul, o gramada de lemne care sunt puse sa ma faca sa ma chinui ca sa ajung la comoara si pisica ciufulita pe care am obiceiul sa o bat si ea ma zgarie mereu cand ma vede. Ma gandesc cum sa trec de pietre si i-au decizia sa le feresc de ele. Reusesc sa scap de pietre cu mare truda si ajung la lemne. Nu pot sa le feresc, deoarece sunt multe si sunt mari si grele, asa ca i-au decizia sa pasesc incet pe ele cu mare grija sa nu cad. Trec cu bine si de ele si ajung la pisica. Acum vine o mare problema, dar bine ca am un biscuite in buzunar. Ii dau biscuitele ticaloasei si trec nezgariat.Acum am ajuns la comoara. Cand desfac cutia aurita vad multe dulciuri, recompensa de la bunicul meu ca am fost viteaz si am trecut peste atatea obstacole.
Sper ca te-am ajutat

andreeaandreea25: mersi mult
elena2001bianc: Mersi m-a ajutat mult
Olifercristina: Frumoasa povestea.....:^) :^) :^) :^)
Olifercristina: Ms
Alte întrebări interesante