Ed. tehnologică, întrebare adresată de danielutdaniel3, 8 ani în urmă

Produse fabricate din plastic referat urgent!!!!!! VA rogggggg!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Glassic12
1

Sticla de apa

Nu există nici un detaliu de regulă specifică toate controalele pentru a efectua acest tip de ambalaj, deși asociații specifice, cum ar fi PIB-ul (Institutul de sticla de plastic) propune unele metode de testare pentru aceste produse (în special pentru PET). În acest caz, produsul conținut în sticlele vor determina, de asemenea, testele care trebuie efectuate, ca, de exemplu, în cazul în care conținutul de produs este laptele, este critică pentru a controla opacitatea recipientului pentru prevenirea fenomenelor de degradare datorate luminii, în timp ce că dacă produsul este o băutură carbonată, alte variabile vor fi critice, cum ar fi rezistența la presiunea internă a recipientului.

În general, unele dintre cele mai frecvente teste fizico-mecanice efectuate pe sticle sunt următoarele:

- Rezistența la comprimare (aceeași utilitate și standard ca în cazul tăvilor detașabile, deja menționate)

- Rezistența la impact datorită căderii libere

- controlul dimensional (în special în zona filetului, pentru a asigura ajustarea corectă cu capacul după ambalare)

- Forța de cuplu: pentru a determina rezistența de închidere / deschidere a fișei. Se determină conform ASTM D 2063-2012.

- Rezistența la eliberarea de stres prin medii active (crăpare de stres): Se determină în principal pentru sticlele care conțin produse chimice, produse de curățare etc. Măsoară rezistența containerului la acțiunea simultană a solicitărilor mecanice și a solvenților. Există mai multe reguli pentru determinarea acesteia, fiind unul dintre cele mai utilizate standardul UNE 53975: 2007.

AIMPLAS are echipamentul necesar pentru a efectua controale de calitate corespunzătoare cu privire la toate tipurile de ambalaje, cu laboratorul european acreditat de către ENAC mai multe teste în conformitate cu ISO 17025 în materiale plastice. Unele dintre testele necesare pentru aceste controale sunt în scopul acreditării, și avem companiile de consiliere necesare cu privire la testele cele mai adecvate în fiecare caz tehnice, sfaturi variind de la studiul analizei cele mai adecvate la nevoile lor, cum ar fi instruirea și asistența pentru achiziționarea de echipamente pentru efectuarea unor astfel de teste, studierea cauzei problemelor în ambalaje, în scopul îmbunătățirii calității produselor lor.

Alte întrebări interesante