Limba română, întrebare adresată de Chise, 8 ani în urmă

Punctele A și B, urgent!! Dau coroana la primul răspuns complet ( ambele puncte rezolvate)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iuliacristina15
0

  A 1.  Un adolescent echilibrat alege activitati care contribuie la dezvoltarea caracterului ,cresterea increderii in sine,dezvoltarea abilitatilor de socializare,identificarea pasiunilor si luarea deciziilor.

  Pentru a depasi dificultatile de relationare,este util ca parintii sa-si stabileasca strategii de comunicare in relationarea cu copii, bazate pe empatie si intelegerea nevoilor,incredere si respectarea intimitatii si a spatiului privat.

  2.  Autorul este Dr.Paul Popescu,iar titlul articolului este ,,Adolescenta''.

  3. sa se indeparteze= modul conjunctiv,timpul prezent

      a fi independent= modul infinitiv, timpul prezent

  4. corecta= adjectiv, functia sintactica de atribut adjectival

     se bazeaza=verb predicativ ,f.s. de predicat verbal

       B.

                                              Un nou prieten

       

        Era o zi de luni, iar eu ma indreptam spre scoala impreuna cu prietenii mei .

        Eu si prietenii mei eram foarte fericiti deoarece aveam  niste ore foarte usoare in acea zi. Nu ne grabeam sa ajungem la scoala asa ca mergeam foarte incet. Tot mergand am observat la marginea drumului un catel lovit. Era foarte frumos. M-am hotarat sa ma duc sa il duc la mine acasa si asa am si facut. L-am luat in brate si l-am dus acasa unde l-am bandajat rapid si i-am dat de mancare . I-am dat si un nume,Spike, si l-am lasat in grija mamei pana m-am intors eu de la scoala. In curand Spike a devenit cel mai bun prieten al meu. Ii dadeam mereu de mancare si aveam grija de el,iar el s-a insanatosit neasteptat de repede . Parintii mei au avut grija de el cat eu eram la scoala, iar Spike a crescut foarte frumos.

     Acea zi a ramas in memoria mea drept una dintre cele mai frumoase zile ,deoarece in acea zi  mi-am facut un prieten minunat.


Chise: Mulțumesc mult!
Alte întrebări interesante