Limba română, întrebare adresată de ianculiliana38, 8 ani în urmă

puteți să mă ajutați
dau ccoroana
e urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Buna! Voi incerca sa te ajut!

Intreaga poezie este o metafora a dragostei, asa ca tu, nu vei putea insuma toate cele  grupe. Deci, vom fi grupa 4, adica ultima!

Ultima strofa a acestei poezii este un leit-motiv,in care sunt stranse toate sentimentele si trairile autorului dedicate dragostei fiintei iubite. Lacul si muntele sunt prezente aici pentru a evidentia adancimea si profunzimea iubirii, dar si maretia acesteia, asezand astfel cele doua substantive la  cote maxime si  reliefandu-le fiecaruia dintre ele valoarea artistica.

De asemenea "tacerile rodnice,  adanci" semnifica ( dupa parerea mea) nu doar profunzimea verde a privirii iubitei, ci si comunicarea si comuniunea cuvintelor de dragoste stiute de cei doi indragostiti. Cat despre enumeratia folosita mai departe, putem adauga doar ca este acolo, pentru a intari  legatura existenta. Astfel revelatia (iubirii) nu o poti avea decat in conditiile in care acumulezi experiente senzoriale, tactile, matriale sau spirituale; apoi "cantece"   inseamna defapt armonia cuvintelor parca cantate de mii si mii de ori pentru EA, doar pentru EA; intrebari, se pot pune putine, avand in vedere comuniunea existenta, dar... ele vor exista intre cei doi.

Ca in orice poezie de dragoste, luna, element romantic de altfel, este martorul mut si drag al indragostitilor.  Comparatia facuta de autor in ceea ce privesc ochii iubitei are rolul de a sublinia daca mai era nevoie de adancime, profunzime si frumusete.

Explicație:

Interpretarea este pur personala! S-ar putea ca ceilalti sa dea o alta semnificatie, fiecarei grupe!


ianculiliana38: mulțumesc
Komisarul: sa-ti fie de folos!
GabrielAron: buna ziua cred ca sunteti profesorul meu de romana
Komisarul: Multumesc de apreciere, dar nu sunt!
Alte întrebări interesante