Limba română, întrebare adresată de rebymelisa2010, 9 ani în urmă

Puteti sa ma ajutati? :) Realizati un text argumentativ in care sa abordati ideea "caracterul este suma influentelor acumulate" (minim 150 de cuv) ..Trebuie sa-l fac pana maine,daca poate cineva sa ma ajute..Macar 100 de cuvinte !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Puffy34
0
In opinia mea, caracterul este suma influentelor acumulate deoarece omul trebuie sa absoarba toate lucrurile care il inconjoara, fie bune, fie rele, dar care il reprezinta si il fac sa devina un anume om cu un anume caracter.
In primul rand, atunci cand suntem inconjurati de fapte bune, tindem sa facem cat mai multe lucruri folositoare care ne vor face fericiti. Insa, daca lucrurile rele sunt pretutindeni, vom incepe sa facem si noi cat mai multe rautati.
In al doilea rand, cu totii stim ca un anume caracter il face pe om sa fie mai mult sau mai putin placut si respectat in viata de zi cu zi. Astfel, unii oameni stau cu noi zilnic pentru a ne ajuta sa ne cream caracterul dupa cum vor ei. Asadar, prin influenta lor, putem deveni buni sau rai, insa asta depinde doar de vointa lor.
In concluzie, caracterul ne ajuta sa socializam, sa devenim ceea ce suntem si sa ne descriem pe noi. Influentele trebuie sa existe pentru ca ele ne fac, insa trebuie sa le alegem doar pe cele bune, caci ne indruma spre ceea ce este frumos si placut in viata.
Sper ca este bine...
Alte întrebări interesante