Istorie, întrebare adresată de molearamona5, 8 ani în urmă

Puteti sami spuneti cateva lucruri despre Gheorghe Salagean​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
3

Răspuns:

Profesorul Gheorghe Salagean a fost unul dintre cei mai valorosi botanisti ai Romaniei .Fost cadru didactic al Facultatii de Stiinte ale Naturii si Stiinte agricole Salagean era născut în 1927 la Cluj . În urma căsătoriei cu o colega a venit la Constanța.A venit in Constanta in anii '70 la catedra de Botanică a facultății unde a fost coleg cu soția sa . Profesorul Salagean a fost elevul ,asistentul , discipolul unuia dintre cei mai mari botanisti ai țării profesorul Borza , cel care a înființat Gradina Botanică din Cluj . Profesorul Salagean a fost specialist în ciuperci in macromicetele din Romania despre care a scris si un tratat împreună cu soția sa , ptr care au primit in 1983 premiul Academiei Române , S a pensionat in 2002 " Am pierdut un mare botanist un om de știință cu peste 100 de lucrări publicate " a declarat Bavaru .Fostul rector al Universității Ovidius profesor doctor Adrian Bavaru a mai spus că în 1978 , împreună cu profesorul Ghe. Salagean si cu un alt coleg a realizat cartea Frumusețile si rezervatiile naturale din jud . Constanta , publicată în 6000 de exemplare , care s au epuizat intr un singur an .


molearamona5: da imi placeeeee
tigrulcelbun175: este bine daca iti place, numai asa sunt fericit cand si celalalt este mulțumit ce am scris eu , de aceea eu intreb mereu daca va place , te pup , pa .
molearamona5: multumesc
tigrulcelbun175: ptr compunere ? cu mare placere.
molearamona5: da ptr comopunere❤
tigrulcelbun175: Bine , mi a facut mare placere sa fiu de un mic ajutor .
tigrulcelbun175: nu mai imi încarcă telefonul decât pana la 1 % daca nu mai pot sa raspund sa nu te superi pe mine sau sa crezi ca nu vreau sa raspund, sa vedem il duc la cei de la telefoane sa se uite la el poate sa il tina si 2 saptamani la ei , atât l au ținut si in urma cu ceva timp .
tigrulcelbun175: Pa.
tigrulcelbun175: telefonul nu l-am dus , inca merge cu 1 % daca il tin in priza pot sa il folosesc, mama a spus că peste o saptamana il duce la tel .sa se uite la el pana atunci sper sa pot sa il folosesc asa ,dar imi este teama ca in astea 7 zile sa nu se descarce complet , sa vad ce se mai intampla . Eu am vrut să te anunt ca daca ma vezi pe aici sa nu crezi ca te am mintit , nu am nici un interes sa stii sa fac asa ceva .Sper ca mai inteles ce am vrut să spun , si nu ies neînțelegeri.
molearamona5: sigur
Alte întrebări interesante