Chimie, întrebare adresată de clomerdash21, 8 ani în urmă

Puțin ajutor pentru sfaturi și informații?
Nu sunt foarte bun la chimie..și aș vrea să mi se explice:

-Toate grupurile din tabelul periodic

-Elementele care pot să ajungă până la Z 109

-Toate perioadele din tabelul periodic

-Explicație cum se numește și cum funcționează acest tip de exercițiu cu cel puțin 2 exemple: 1s² 2s² 2p⁶ 3s² 3p⁶ 4s² 3d¹⁰ 4p⁶ etc.


aurelcraciun59: Daca te intereseaza cu adevarat vezi ca fiecare lectie din orice materie , orice clasa este postata si explicata video pe net . Ceri ....lectie chimie ....titlul ....clasa si iti vor aparea zeci de lectii video predate de profesori .Este mai avantajos deoarece poti pune filmuletul de sute de ori pana intelegi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nikymicu
1

Răspuns:

configuratia electronica se realizeaza prin organizarea electronilor pe straturi si substraturi. Se aplica 3 principii Pauli, Hund, minima energie.

Explicație:

Sunt 7 straturi corespunzatoare celor 7 perioade( sir orizontal). Sunt 4 blocuri de elemente in functie de tipul orbitalului din ultimul strat in curs de completare. Sunt 4 tipuri de orbitali s,p, d, f cu o anumita forma si un anumit numar in substrat care inmultit cu 2 e de spin opus iti dau numarul maxim de e in acel substrat, s2, p6, d10, f14. O grupa contine elemente cu propr asemanatoare si care au aceelasi nr de e pe ultimul strat, egal cu nr gr.

Alte întrebări interesante