Studii sociale, întrebare adresată de andreitimo048oyqf8m, 8 ani în urmă

Putin ajutor va rog la aceste 2 exercitii? Filozofie clasa 12
1. Presupunand ca esti posesorul intregii fericiri si ca ar trebui sa o imparti si celorlalti , ce criteriu ai folosi pentru a nu indreptati pe nimeni? Argumenteaza raspunsul.

2. Analizeaza moralitatea urmatoarelor fapte din perspectiva teoriilor teleologice si deontologice:
a) Un muncitor , in ziua de salariu , bruscheaza un cersetor. Se gandea la faptul ca nici in aceasta luna nu va putea sa cumpere un calculator pe care copilul lui si-l doreste de mult timp.
b) Un hot patrunde in casa unei femei singure. O gaseste intinsa pe jos ,fara suflare. Da telefon la salvare , dupa care dispare.
c) Comunistii au nationalizat fabricile , pentru a desfiinta inegalitatile sociale.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Angi205
5
1.Aș alege un anumit nivel de fericire și aș da fericire în funcție de cât de fericit este un om,adică dacă eu sunt mai fericită ca tine,ți-aș da ție mai multă fericire decât mie până ajungem la acel nivel le care l-am impus.Așa ar fi toată lumea fericită.
2.a)Muncitorul a greșit categoric...acel cerșetor nu avea absolut nicio vină,a acționat așa din frustrare,în momentul în care suntem frustrați căutăm să ne eliberăm pe cineva mai slab ca și noi,în cazul acestui muncitor a fost cerșetorul.
b)Cu toate că avut intenții rele,în momentul în care a văzut-o pe acea femeie întinsă pe jos,a uitat de scopul său și a sunat la salvare,a fugit după aceea ce-i drept,dar a făcut o faptă bună și a dovedit că este om.
c)Acest act întocmit de comunişti a însemnat deposedarea oamenilor de munca lor de o viaţă şi a dus la declanşarea unor adevărate tragedii, zeci de mii de români care aveau o afacere fiind aruncaţi în stradă.

andreitimo048oyqf8m: Multumesc mult!
Alte întrebări interesante