Limba română, întrebare adresată de costiKa, 8 ani în urmă

putin mai lunga va rog , daca se poate , doar semnificatia titlului <3

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EllieLChaser
0
Titlul operei Când amintirile... redă alegerea autorului și viziunea sa subiectivă cu privire la esența conținutului și a mesajului său. 
Titlul reprezintă o punte semantică care face legătura dintre cititor și lumea dinăuntrul operei, legând realitatea de universul ficțional al textului, reprezentând cheia ce deschide un humul de idei și semnificații. 
Titlul Când amintirile... este în strânsă legătură cu iubirea profundă a autorului față de persoana căreia i se adresează, dar și cu mesajul plin de melancolie și durere al operei.
La acest titlu se referă diferite aspecte ale textului, prin care și amintirile încă vii în mintea autorului, ce îi reverberă în inimă ca un ecou ,,Când amintirile-n trecut/Încearcă să mă cheme,/Pe drumul lui și necunoscut/Mai trec din vreme-n vreme.'' Având acest titlu, este evidentă iubirea și regretul adus de pierderea persoanei iubite, a cărei amintiri o vizitează ori de câte ori are ocazia.
În operă se regăsesc imagini artistice ce intră în rezonanță cu titlul, accentuându-i semnificația, un exemplu fiind secvența: ,,Și peste arbori răsfirați/Răsare blânda lună/Ce ne găsea îmbrățișați[...]'' care reprezintă o imagine vizuală, metaforică, ce descrie secvențe din viața autorului, în care își ținea strâns la piept persoana iubită. Este alcătuită cu ajutorul unor epitete ,,arbori răsfirați'' și ,,blândă lună'', cât și a unei invocații, prin care autorul, în secvență, cât și în de-a lungul poezie, i se adresează persoanei iubite, absentă.
Sentimentele degajate de text, cât și de titlu, sunt o melancolie profundă, tânjala autorului față de iubirea persoanei absente, cât și tristețea adusă de lipsa acesteia. 
În concluzie, titlul poezie reprezintă o invitație într-o călătorie în lumea de idei și sentimente ale acestei creații, reflectând puternic conținutul.
Alte întrebări interesante