Fizică, întrebare adresată de magicboy360, 8 ani în urmă

Raspunde la intrebarile de mai jos
Cum prevenim alterarea alimentelor?
Cum se pot proteja de rugina obiectele din fier?
de ce lantul bicicletei trebuie sa fie uns cu vaselina?
de ce sunt de evitat vasele cu smaltul fisurat?
de ce trebuie sa citim termenul de garantie al produselor alimentare?
va rog sa ma ajutati? dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Raoull
24

„Cum prevenim alterarea alimentelor? ”

R: Cel mai adesea, alterarea alimentelor poate fi prevenită prin depozitarea acestora în locuri adecvate (frigidere, congelatoare, spații uscate, etc.), la temperaturi ambiante (la cald sau la rece, în funcție de tipul alimentului), care să nu favorizeze apariția și dezvoltarea microorganismelor.

„Cum se pot proteja de rugină obiectele din fier? ”

R: Rugina este unul din efectele oxidării în aer sau mediu umed a materialelor metalice. Obiectele din fier pot fi protejate de ruginire prin vopsire cu lacuri adecvate, emailuri, soluții anticorozive, etc.

„De ce lanțul bicicletei trebuie să fie uns cu vaselină? ”

R: Vaselina este un unguent produs din petrol, cu structură oarafinică, utilizat în lubrifierea obiectelor metalice. Lanțul bicicletei trebuie uns cu vaselină pentru a preveni ruginirea și pentru a-i asigura o bună funcționare (la fel ca în cazul balamalelor de la uși, dacă au suficient lubrifiant, nu se blochează).

„De ce sunt de evitat vasele cu smalțul fisurat?”

R: Vasele de bucătărie care au smalțul fisurat trebuie evitate pentru a preveni accidente în timpul servirii mesei (tăieturi, răni ale gingiilor/cavității bucale, etc.), iar vasele de laborator cu smalțul fisurat pot fi periculoase pentru efectuarea unor experimente cu substanțe de risc, de aceea trebuie evitate.

„De ce trebuie să citim termenul de garanție al produselor alimentare?”

R: Termenul de garanție asigură perioada de timp în care produsele alimentare sunt sigure pentru consum. Este important ca acesta să fie citit pentru a evita alterarea alimentelor înainte de consum și a cunoaște cât timp le putem depozita.

Mult succes!

Alte întrebări interesante