Limba română, întrebare adresată de mazlinuta, 8 ani în urmă

Răspunde la întrebările următoare.
a. Care este tema textului?
b. Cui se adresează textul?
c. Ce înseamnă, din perspectiva autoarei, a fi român?
d. Cum putem face, potrivit autoarei, ,, o țară - Altfel "?
e. Cu cine ne putem mândri noi, românii? ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
15

Răspuns:

a) Tema textului este patriotismul, dragostea de țară.

b) Textul se adreseaza tuturor românilor. În primul paragraf, autoarea se adresează cu sfaturi către românii plecați în străinătate, dar în ansamblul său textul este valabil pentru toți cetățenii României.

c) A fi român înseamnă să conștientizezi că ești parte din același popor cu marile noastre personalități istorice, culturale și sportive, personalități a căror valoare a fost recunoscută pe plan internațional și a dăinuit peste zeci, sute și chiar mii de ani. Aceste personalități trebuie să ne fie exemplu de conduită morală și patriotică, nu falsele personalități ale zilelor noastre, pe care istoria le va uita sau le va condamna pentru trădare de țară.

d) O țară-altfel se clădește de către fiecare cetățean în parte, printr-o implicare socială pozitivă. Dacă am lua atitudine de fiecare dată când vedem o nedreptate, dacă am căuta să facem bine, să ajutăm fiecare după puterile sale, dacă nu am aștepta mereu ca salvarea să ne vină din exterior, atunci am putea construi o țară-altfel.

e) Ne putem mândri cu toate personalitățile pe care le-am avut, de la marii voievozi la marii oameni de cultură, de la marii inventatori și oameni de știință la marii sportivi ai epocii contemporane. Important este să recunoaștem și să avem ca model personalități autentice.

Explicație:


mazlinuta: Mulțumesc!
adresaana: Cu drag!
Alte întrebări interesante