Biologie, întrebare adresată de miruna2008ca, 8 ani în urmă

Răspunde-ți la următoarele întrebări:
1. Numiți tipurile de țesuturi vegetale și clasificați-le în funcție de gradul de diferențiere și de rolul îndeplinit.
2. Prezentați diferențele structurale și funcționale existente între țesutul conducător liberian și cel lemnos.
3. Prezentați caracteristicile structurale si funcționale ale țesutului conjunctiv
4. Structura neuronului (desen si notatii) dau coroana va rog rapid

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ChatMarron
4

Răspuns:

Bună!

Explicație:

CE SUNT ȚESUTURILE VEGETALE?

-Ţesuturile vegetale intră în alcătuirea organelor plantelor, fiind specifice unui anumit tip de organ sau comune tuturor tipurilor de organe.

  • Tesut de aparare:Ţesuturile de apărare (protecţie) acoperă şi protejează organele plantei împotriva dăunătorilor sau factorilor externi.= Epidermă.
  • Tesuturi conducatoare: Ţesuturile conducătoare au rolul de a conduce substanţele în corpul plantei. =seva bruta, seva elaborata.
  • Sunt formate din celule alungite numite vase conducătoare (lemnoase şi liberiene).
  • Vasele lemnoase conduc seva brută (apă şi săruri minerale) şi au forma unor tuburi lungi fără pereţi despărţitori.

  • Vasele liberiene conduc seva elaborată (substanţe organice) şi sunt constituite din celule lungi cu pereţii despărţitori perforaţi ca un ciur.
  • Tesuturile clorofiliene (asimilatoare) sunt ţesuturi fundamentale bogate în clorofilă, formate din celule ce conţin numeroase cloroplaste care îndeplinesc funcţia de fotosinteză.
  • Ţesuturile de susţinere sunt formate din celule cu pereţii îngroşaţi ce conferă rezistenţă şi elasticitate plantei. Acestea au rolul unui adevărat schelet.
  • Ţesuturile de depozitare sunt ţesuturi fundamentale formate din celule cu vacuole mari în care se acumulează substanţe de rezervă.
  • Ţesuturile secretoare elaborează diferite substanţe (esenţe, răşini) care sunt eliminate prin pori, canale sau buzunare secretoare.

Țesutul conjunctiv este un tip de țesut animal, format din celule distanțate, între care se află fibre și un material numit substanță fundamentală, asigurând conexiunea dintre celule, țesuturi sau organe. Fibrele pot fi de colagen, elastină sau reticulină.

NEURONUL:AI DESEN ATASAT.

Succes și An Nou fericit!

Anexe:
Alte întrebări interesante