Biologie, întrebare adresată de andragabrielagavrila, 8 ani în urmă

răspundeți la întrebările de mai jos ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionatanferariu
1

Răspuns:

Planta se orientează spre lumină, datorită tropismelor și datorită clorofilei care, în absența luminii, nu are cum să formeze ATP. Degeaba sunt suficiente apa și sărurile minerale cu CO2, dacă nu există lumină. Cantitatea de substanțe organice s-ar epuiza și planta nu s-ar mai putea hrăni.

Plantele, bineînțeles că pot interacționa cu alte plante. Unele au prelungiri de tipul haustorilor (de exemplu Viscum album, Lathraea sqamaria, Orobanche minor) care preiau sevă din corpul altor plante.

Toate plantele conțin țesuturi de apărare reprezentate, în principal, de epidermă. Unele plante prezintă peri epidermici care conțin substanțe iritante, cum sunt cei de la urzică. Dacă luăm ca exemplu plantele carnivore, în momentul în care ei simt insecta (ca și cum ar fi atacată), frunzele se închid și ele digeră insecta aproape ca și omul, pentru că frunzele produc enzime digestive.

O plantă se reproduce prin spori sau semințe. Semințele prezintă un strat embrionar ce protejează embrionul de factori externi. Până să crească planta, embrionul se dezvoltă și formează țesuturile definitive, cele mai îndepărtate de zonele de creștere.


andragabrielagavrila: mersi
Alte întrebări interesante