Ed. tehnologică, întrebare adresată de maria2778, 8 ani în urmă

Răspundeţi la următoarele intrebări: 1.Care sunt materiile prime pentru obținerea materialelor textile şi cum se clasifică? Exemple. 2. Indicați 4 proprietăți ale metalelor. 3.Care sunt operațiile unui proces tehnologic? 4.Dați 4 exemple de produse din: a) lemn b) materiale plastice c) cauciuc 5) Care este materia prima pentru obținerea sticlei? 6) Comparați două materiale la alegere( din cele studiate). 7) Indicați proprietatea lemnului din care se realizează instrumentele muzicale.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioandobaies47
0

Răspuns:

Acrilul. Este o fibră sintetică obținută din polimer, pe bază de petrol. Deseori, înlocuiește lâna și este folosit în asociere cu bumbacul sau mohairul, pentru fabricarea tricotajelor.

Elastanul. Cunoscut și sub numele de Spandex, se folosește de fiecare dată în combinație cu alte fibre, pentru a le conferi elasticitate. Este folosit, în special, pentru confecționarea lenjeriei de corp și a hainelor pentru sport.

Poliesterul. Este un material frecvent utilizat în industria vestimentară și este utilizat frecvent pentru conceperea hainelor sport. De asemenea, este mixat, de cele mai multe ori, cu nylonul, cu bumbacul sau cu lâna.

Polipropilena este, de fapt, un termoplastic folosit pentru confecționarea costumelor de baie, a lenjeriei de corp, a șosetelor. Este foarte apreciată pentru proprietățile sale antibacteriene.

Poliamidele sunt un grup de fibre sintetice, dintre care cel mai cunoscut este nylonul. Acesta se regăsește în colanți, șosete, articole sport, dar, și paltoane. Fiind un material destul de elastic, se poate folosi în combinație cu bumbacul, vâscoza sau modalul.

Vâscoza este o fibră obținută din celuloză sau din alte tipuri de plante (soia, bambus). Se folosește pentru bluze, rochii, tricouri etc. Este moale, confortabilă și se așază frumos.

Alte întrebări interesante