raționalizati numitorii 6 radical 3 supra radical 10 - 1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
Răspuns:
2(√30 + √3)/3
Explicație pas cu pas:
(6√3)/(√10 -1) = [6√3 ·(√10 +1) ] / [(√10 - 1)·(√10 +1)] =
= 6(√30 + √3) / (10-1) = 6(√30 +√3) /9 = 2(√30 + √3)/3
Se amplifica fractia cu conjugata numitorului
aici numitorul este √10 - 1 ; iar conjugata este √10 + 1
Răspuns de
8
Răspuns:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă