Limba română, întrebare adresată de MirelaOana, 9 ani în urmă

Realiseaza un text de 10-12 randuri in care sa iti exprimi opinia cu privire la semnificatia unuia dintre proverbele de mai jos . Utilizeaza in compunerea ta si urmatoarele conjuctii s/i locutiuni conjunctionale subordonatoare : deoarece ,pentru ca , cu toate ca , daca,sa , ca, incat.
Nu lauda ziua inainte de asfintit
Adevarul este mereu la miljoc.
Si pisica ajunge tigroaica , daca traieste in padure.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de toadermunteanu820
14
1.Acest proverb se refera in general la caracterul persoanelor,al oamenilor obisnuiti.Unii se dau persoane perfecte deoarece le este frica sa arate adevaratul sau caracter.Cu toate ca le este frica sa se arate cu adevarat,mint de fata cu ceilalti care nu ii cunosc cu adevarat ca sa para grozav in ochii celorlalti.Pentru ca nu sunt acele persoane cu adevarat,si stiindu-se ca adevarul iese mereu la iveala,adevaratul caracter al persoanei respective este aflat in cele din urma.
2.Daca cineva minte,minciuna devine si mai minciuna de la o persoana la alta ce o aude.Orice adevar usturator este construit in mijlocul multor minciuni.
3.Incat unii copii cu potential de sfant,adica un copil fara dependenta de internet,telefon sau care nu a auzit o injuratura in viata lui.Sa intri ca un copil cuminte intr-un mediu cu copii vulgari si needucati,acel copil se schimba garantat.Alt mod este dragostea,care face dintr-o fata cuminte si decenta,intr-o fata rea,daca dragostea ei ii cere asta.
************************
Alte întrebări interesante