Istorie, întrebare adresată de horia8867, 8 ani în urmă

Realizați în aprox. 5-6 pagini,un proiect cu titlul Cetățean și stat în democrație și totalitarism în care să dezvoltați următorul plan de idei:
-prezentarea câte 2 caracteristici ale ideologiei democrațice, respectiv totalitare
-două fișe de personaj a doi lideri politici (unul pentru regimul democratic, celalalt pentru regimul totalitar)
-prezentarea a câte două drepturi cetățenești în democrație, respectiv totalitarism
-simbolurile regimurilor totalitare
- câte un fapt (eveniment) istoric specific acestor regimuri
-concluzie
(puteti sa il face pe docs si sa trm linkul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RaresGla112
0

Răspuns:

Cetățean și stat în democrație și totalitarism

Democrația este o formă de guvernare în care puterea este deținută de cetățeni și exercitată prin intermediul alegerilor libere și egale. Totalitarismul, pe de altă parte, este o formă de guvernare în care puterea este concentrată în mâinile unui singur partid sau individ, care exercită control absolut asupra vieții cetățenilor și asupra societății în ansamblu.

Caracteristicile ideologiei democrațice includ:

Libertatea individului: în democrație, indivizii sunt liberi să-și exprime opiniile, să-și aleagă propriul lor stil de viață și să-și exercite drepturile cetățenești.

Egalitatea în fața legii: în democrație, toți cetățenii sunt tratați egal în fața legii și au aceleași drepturi și obligații.

Caracteristicile ideologiei totalitare includ:

Control absolut al puterii: în totalitarism, un singur partid sau individ deține puterea absolută și controlează toate aspectele vieții cetățenilor.

Reprimarea oricărei forme de opoziție: în totalitarism, orice formă de opoziție față de guvern sau față de regim este reprimată cu fermitate.

Fișele de personaj ale liderilor politici:

Liderul politic democratic: Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud, este un exemplu de lider politic democratic. El a condus lupta pentru drepturile civile și a contribuit la introducerea unei democrații multipartitare în Africa de Sud, după decenii de regim totalitar al apartheid-ului.

Liderul politic totalitar: Joseph Stalin, fostul lider al Uniunii Sovietice, este un exemplu de lider politic totalitar. El a impus o dictatură comunistă asupra țării și a reprimat orice formă de opoziție prin intermediul terorii de stat.


horia8867: Ms pentru tp acordat
Alte întrebări interesante