Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizati o compunere cu titlul ,,Importanta legumerol pentru sanatatea noastra''.


Nu era STIINTE ALE NATURI si am pus romana, scuzati.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariuta2004
3
Niciodata, ca acum nu s-a acordat o atat de mare importanta nutritiei in profilaxia si patologia umana. In ultimele decade ale nutritiei un rol foarte important si din ce in ce mai important se acorda relatiei alimentatie-boala, in speranta ca se vor putea elabora strategii precise pentru complexul alimentatie-sanatate. Problema a depasit limitele stiintei capatand valente politice, economice cu implicatii sociale care in cadrul unui concept alimentar unitar, care decid strategia nutritionala, starea de nutritie si de sanatate a unei natiuni. 

In prezent se considera ca nutritia este implicata in toata patologia umana, mai putin accidentele si bolile infectioase desi daca ne gandim bine, o serie de boli infectioase au drept etiologie, o proasta igiena a alimentelor care induc grave perturbari in starea de sanatate(boli diareice acute de diverse etiologii - salmonela, shigela, stafilococul,clostridium botulinum, toxiinfectiialimentare,etc). 

Peste 90% din bolile cardiovasculare, metabolice, canceroase, alergice, aterosclroza, hipovitaminozele,denutritia energoproteica deriva sau sunt induse de o alimentatie deficitara fie ca este vorba de malnutritia de exces , fie ca este vorba de malnutritia deficitara. 

Numeroase studii epidemiologice nationale si mondiale certifica faptul ca intre alimentatie si boala este o stransa corelatie care se evidentiaza tot mai pregnant in declansarea cancerului, determinand lumea stiintei sa indice o noua orientare dand prioritate programelor de studii privind rolul factorilor alimentari in incidenta cancerelor dar si a bolilor metabolice, cardiovasculare, etc. 



mariuta2004: cp
mariuta2004: poti sa-mi dai coroana??
mariuta2004: te roog
незнакомка: desigur ca oasti daie tie tu ai ajutato mai mult decit mine :)
mariuta2004: De unde stii ? Poate nu mi-o da!
незнакомка: eee numai zi :D
mariuta2004: Atunci de ce nu mi-a dat-o pana acum
незнакомка: poate este ocupata cind o sa intre din nou va arata ca treb de ales lu cine de dat coroana :D:D va fi totul bine as vezi
mariuta2004: bine.O sa vad
незнакомка: :D:D
Răspuns de незнакомка
0
legumele sunt folositoare pentru sanatatea noastra .
deoarece ele au vitamine si ele ne trebuiesc pentru a aveam puteri si o sanatate buna, de exemplu morcovul ajuta la vedere daca vei minka morkov vei vedea bine..............


Alte întrebări interesante