Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

realizati o compunere cu titlul.......Vara cea luminoasa.....va multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ValeriusSoft
12
                                                Vara cea luminoasă!

Vara – minunat moment al anului. Zilele lungi, însorite, înlocuiesc nopțile scurte și calde. Deobicei este un timp frumos,limpede iar cerul albastru se întinde deasupra capului. Copacii sunt magnifici, au haine luminoase verzi și curate. Sub ei, peste tot, dens crește iarbă, flori de mac, de clopote, de trifoi, de vetrice, musetel, galbenele..flori ce strălucesc ca luminile de vară.
Iar peste ele fluturi și tot felul de buzz înfiorători zbor, și se alimentează cu nectarele naturii.

Vara este decorată cu grădini și livezi. Se coace, suculent cireșele, care la rîndul lor sunt urmate în grabă de caise și piersici. Pumușoare, roșii, mari, se apleacă scăzut la pământ. Treptat, "lumina" în razele soarelui de vară, strălucește. Aici și acolo pe arcade, sunt fixate castraveți. Tenace și ramuri spinoase de mure se scaldă, dulci, inchis-violet, aproape negre, fructe de padure. Și așa peste tot – o revoltă de culori, o sărbătoare a fertilității, o senzație plăcută de căldură și confort.

Chiar și ploaia de vară e caldă și blândă. Sub un cort jos de nori, aerul devine fierbinte. Picăturile reci de ploaie spală praful și frunzele de pe drumuri, astfel încât după ea va străluci.

Vară - vie, colorată... Iunie nu este similar cu august și iulie are cu ce să me bucure ochii. Cer înalt, senin și curat, apă transparentă în rîuri, fructe coapte, cald.. Nu există în lume o persoană, care nu s-ar fi iubit de vară!

ValeriusSoft: Compunerea este originală .. nu este nici o picătură de plagiat .
ValeriusSoft: Dacă sunteți mulțumit de răspunsul primit, apreciațimă cu o coroană (cel mai intelegent răspuns) .. Este doar o coroană.
Alte întrebări interesante