Limba română, întrebare adresată de king10, 9 ani în urmă

Realizati o compunere de 20-25 randuri despre varsta adolescentei avand in vedere urmatoarele repere:
-caracteristicile acestei varste
-idealul sau aspiratii
-obstacole intalnite
URGENT dau coroana si 5 stele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinucal
3
Adolescența este o perioadă fumndamentală și necesară în viața fiecărui om. Este o perioadă frumoasă, însă poate fi extrem de dificilă. Este vârsta în care începi viața cu alți ochi, rozul cuprinde acum și nuanțe de gri. Pentru cei mai mulți adolescenți, prietenii devin familia lor: cu ei își împart bucuriile, succesul, temerile, eșecurile, fricile, nesiguranța, entuziasmul, etc. 
Este perioada în care începi să te formezi ca om și își sculptezi încet, dar sigur, caracterul. Odată sculptat, nu prea mai poate fi reamenajat. 
Adolescența aduce cu ea dorințe, nevoi și aspirații. Începi să îți faci un plan pentru viitor, să își schițezi idealul, să își stabilești standarde. Nu te mai mulțumești cu promisiuni, vrei fapte. Nu te mai încântă jumătățile de măsură. Ca și adolescent, tinzi să vrei totul sau nimic.Și începi să visezi cu ochii deschiși, să vezi cu ochii minții facultatea unde îți vei urma studiile pentru ca, mai apoi să devii un chirurg excelent. Sau un antreprenor desăvârșit. Mai apoi, casa aceea cu gard alb și peluza tunsă uniform, leagănul din colțul grădinii, mirosul de cafea proaspătă, design-ul casei tale de vis, viața extraordinară de adult...Oftezi ușurat și plin de speranță. Într-o zi toate acestea vor fi ale tale.
Alte întrebări interesante