Limba română, întrebare adresată de relaxromania323, 8 ani în urmă

Realizati o compunere de tip narativ care sa se refere la o intamplare a carei istorisire sa conduca la adevarul exprimat de unul dintre aceste proverbe .

Nu aduce anul ce aduce ceasul

Buturuga mica rastoarna carul mare

Dupa furtuna vine vreme buna

Bate fierul cat e cald

Cate bordeie atatea obiceie

Va rogg mult dau coronita !
Imi trebuie urgent!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amymaia
3
Intr-o zi de toamna am plecat la scoala in cea mai mare grabaDar stati hai sa va povestesc de la inceput.M am trezit frumusel cand a sunat ceasul.M am dus sa mananc dar nu imi gaseam cerealele.Dupa 10 sau 20 de minute de cautare m am dat batut si am mancat gem pe paine.Dupa aceea fara sa imi dau seama ca este foarte tarziu am sarit sa ma imbrac.Eram destul de linistit.Dupa vreo inca 5-10 minute ma uit sa vad cat este ceasul.Era 11:45.Mi am luat ghiozdanul si am plecat.Pe drum fiind umed pe jos am alunecat si m am udat tot.Cand am ajuns la scoala am observat ca doamna de Romana era deja in clasa.Din fericire nu ma pusese absent.Dupa terminarea primelor doua ore totul a inceput sa mearga destul de bine.Am luat note mari si mi am facut prieteni noi.Dupa orele de curs am iesit cam o ora afara cu prieteni.Cand am ajuns acasa mama ma astepta cu mancarea mea preferata(aici scri tu felul tau preferat de mancare).M am dus la somn si am dormit linistit .
Aceasta compunere sau mai bine zis povestire vrea sa arate ca mereu dupa furtuna va iesi si soarele
sper ca te am ajutat

relaxromania323: Multumesc frumos !!
amymaia: cu placere
Răspuns de marcela16
2
Zorii zilei se revarsă prevestind o nouă zi frumoasa dar oare avea sa fie, ținând cont ca mă aștepta o zi grea la școală. Învățasem mult, mă pregătisem temeinic dar nu reușeam sa rețin atâtea informații la atât de multe materii. Era o zi plina de teste, cam la toate materiile. Îmi venea sa stau acasă și sa mă prefac ca mă simt rau dar nu-mi stătea în caracter astfel de lucruri. Ce-o fi, o fi? Cat de rău ar putea fi? Am pornit îngândurat spre școală încât nici n-am sesizat când am ajuns. Ora de limba roman si-a început activitatea cu -n test. De emoții nu reușeam sa deslușesc cerințele. Am tras aer în piept și mi-am zis ca trebuie sa mă calmez. M-am uitat pe foaie : cerințele erau extrem de ușoare. Am răsuflat ușurat dar mai aveam două hopuri de trecut. La sfârșitul orelor am constatat cu stupoare ca -mi făcusem griji degeaba. Se pare ca după furtuna vine vremea buna.
Alte întrebări interesante