Limba română, întrebare adresată de lecaionut, 9 ani în urmă

Realizati o compunere descriptiva de 8-10 randuri pornind de la poezia Cantec de St O. Iosif. In compunerea ta trebuie ta trebuie: - Sa folosesti o figura de stil invatata (subliniaz-o cu o linie) - Sa valorifici 3 secvente din text; - Sa introduci un cuvant care contine triftong subliniaza-l cu 2 linii - Sa ai o strctura adecvata tipului de text si cerintei formulate; - Sa te inscrii in limita de spatiu indicata.


Diamond23: Buna !!e cumva poazia aia care incepe asa''nu mai sunt pe lunca flori
Diamond23: ca mai sunt si altele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Diamond23
4
Poezia ''cantec'' de st O IOSIF. este o poezie in care natura este descrisa armonios ,o creatie a autorului absolut incredibila  in care elementele naturii au un rol central.Sunetele naturii sunt descrise minuntios ,avand o impotranta desavarsita in crearea ambiantei in cadrul naturii.in prima strofa  intampinam o figura de stil bine cunoscuta :''vaile desarte'',o imagine auditiva:''tipa cirduri de cocori''.
Putem privii natura din mai multe perspective ,una frumoasa ,calda,ocrotitoare ,luxurianata ,in care gasesti la tot pasul daruri oferite de aceasta.

Imaginea creata de autor este una fantastica ce include numeroase caracteristici ale limbajului artistic folosit.In peisajul descris nu putem sa nu ne dam seama de ploaia de  imagini auditive:''glas de bucium'',''suna-n fund'',''tipa cirduri de cocori''

Diamond23: sper ca e ok si ca te-am ajutat
Diamond23: triftongul este''oai'' din ploaia
Alte întrebări interesante