Limba română, întrebare adresată de denisstoian691, 8 ani în urmă

Realizați o compunere despre lectura voastră preferată​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanagabriela67
2

Răspuns:

Cel mai bun prieten al meu este cartea. De când am descoperit-o, cartea s-a dovedit a fi un prieten credincios, răbdător, care are întotdeauna timp pentru mine. Asemenea unui profesor, cartea a avut grijă să mă învețe, să mă povățuiască, să se ocupe de educația mea.

Nu trece o zi să nu mă întâlnesc cu acest prieten fidel, să nu petrecem împreună câteva ore. Înainte să vin acasă de la școală, cartea mă așteaptă cuminte pe raftul din bibliotecă, nerăbdătoare să mă întâlnească și să-mi transmită noi informații. Când mă întorc acasă, simt o chemare dinspre bibliotecă. Parcă aud cum mă strigă să o deschid și să începem să ne petrecem timpul liber împreună. Dacă mai multe zile la rând nu am timp să citesc câteva pagini devin trist, iar tristețea este alungată doar de o nouă reîntâlnire cu cartea.

Cu fiecare rând pe care îl citesc, cartea devine tot mai importantă pentru mine ca elev, influența sa asupra mea a fost observată atât de familie, cât și de profesorii mei. Acum, vorbesc și scriu mai corect, am un vocabular mai bogat, pot cu o mai mare ușurință să aștern pe hârtie și să transmit prin viu grai gândurile pe care le am. Prietenii mei sunt uimiți de bogăția de informații pe care am acumulat-o într-un timp scurt, precum și de modul în care am reușit să-mi argumentez spusele.

Cartea fiind un prieten desăvârșit, am grijă să o tratez cu mult respect: nu-i îndoi paginile, nu scriu cu pixul pe paginile sale, am grijă să nu se murdărească. I-am cumpărat și un semn de carte frumos, cu ajutorul căruia nu uit niciodată unde am rămas cu cititul.

Sunt mândru să am în carte un prieten atât de bun și mă bucur că ne-am cunoscut. Le recomand și celorlalți elevi să descopere prietenia cărții și să păstreze o relație îndelungată cu ea.

Explicație:


denisstoian691: Mulțumesc!
ioanagabriela67: Cu drag!
Răspuns de user98537868524
1

Răspuns:

Explicație:

Acum 5 ani am citit o carte foarte frumoasa numita ”Amintiri din copilarie” de Ion Creanga, pe care am indragit-o de la primele pagini.

In aceasta carte sunt povestite, in detaliu, toate intamplarile si necazurile, in care Nica, personajul principal, a intrat de-a lungul copilariei sale.

Familia sa era foarte modesta. Parintii sau erau oameni simpli, de la tara, muncitori, dar educati si cu principii alese pentru a putea sa le transmita mai departe copiilor sai.

Nica, un baiat descurcaret, reuseste sa depaseasca obstacolele si greutatile care ii ies in cale.

Era un baiat foarte destept si istet, desi nu prea iubea scoala.

Spre sfarsitul cartii, Nica trebuie sa paraseasca plaiurile natale, unde a crescut pentru a merge la o scoala mai renumita.

In opinia mea, ” Amintiri din copilarie” de Ion Creanga, ar trebui citita de toti copiii, fiind lectura mea preferata.

Alte întrebări interesante