Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizati o compunere pe tema "Rolul informatiei prin mass-media in viata individului si a societaatii"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kokolino19
2
La colțul străzii mele, în fiecare dimineață, când merg la școală, un nene simpatic, cu mustăcioară de vreo 60 de ani, mărunt de statură, strigă: A sosit presa! Avem informații proaspete! Luați vești din România și și din lume gratis!
Îl salut, că nenea răspunde la toată lumea! Într-o zi mi-am cumpărat și eu  Almanahul copiilor. Mi-a dat de grijă vănzătorul să-l citesc tot, că voi găsi ceva interesant. așa am și făcut! Din ziua respectivă am devenita clienta vecinului meu de la colțul străzii. Aveam să aflu, în timp, câte informații prețioase din toate domeniile sunt în ziare, reviste, pliante (pe care mi le mai dădea și gratis!). Am de unde luat vești despre cultură, literatură, muzică, sport, dar și modă, spectacole. E minunat să fii mereu un om informat!

kokolino19: Cred ca am mai uitat vreo virgulă! de ex,. după mustăcioară mai corectezi Succes
Răspuns de ste
1
Din filmele cu parfum de epoca ale anilor 30,40 am vazut cum copii platiti pentru aceasta activitate insfacau mormanul de ziare de la furnizori , dupa care alergau pe strazile orasului strigand cu toata forta numele publicatiei respective si titlul "bomba"al stirii de senzatie .Informatia "alerga"prin oras cu o viteza apreciabila iar
"foamea"de stire proaspat publicata era la ordinea zilei. Revenind in secolul XXI ,
observam ca editiile tiparite sunt la mare concurenta cu posturile TV , cu radioul ,cu informatiile on-line si cu mult gustatele "stiri pe surse" .Omul este prin natura sa o fiinta sociala , o fiinta avida de informatii , de nou , omul este in permanenta in cautarea raspunsurilor . Problema se pune la nivelul informarii corecte, adica faptice, reale, nu la nivelul interpretarilor care, pot fi manipulatoare si, in consecinta eronate ( vadit sau "din scaparea"amanuntelor). Informatia trebuie filtrata , comparata,analizata , cauzalitatea este foarte importanta pentru intelegerea relatiei intre individ si societate, pentru intelegerea noastra.

ste: multumesc pt. coroana
Utilizator anonim: Si eu iti multumesc pentru ajutor!!! daca vrei ma mai ajuti cu ceva?
Alte întrebări interesante