Limba română, întrebare adresată de sanra, 8 ani în urmă

Realizați o scurtă compunere (maxim o pagină) care să conțină următoarele cuvinte: înger, castel, minune, copil, copac, inel, stăpân, vârcolac, câine, roșu.
Va rog frumos, eu nu le am cu imaginatia.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de test338
1
A fost odata ca niciodata o familie care locuia in mijlocul unei paduri fermecate. Pretutindeni erau copaci inalți si frumosi .
Aceasta familie isi dorea de mult un copil. Intr-o noapte, femeii i s-a aratat în vis un înger atat de frumos incat nici nu-l putea descrie. Acesta i-a șoptit că daca face față unor evenimente si trece niste teste cu brio, un copil se va ivi in viata sa. Îndată trezita, femeia ii povesti soțului visul .
Trecură câteva zile iar cei doi rămaseră fără de-ale gurii asa ca proniră spre iarmarocul din satul învecinat. Dupa aprovizionara hrănii, cei doi au pornit catre casa. Pe drum se intalnire cu un caine slab si flamand. Inimile nu i-au lasat sa il ignore asa ca i-au dau un colț de paine din puținul lor. Mai mersera ce mai mersera iar in apropierea casei zăriră un vârcolat inspaimantator. Si acesta parea flamand. Aveam de ales să-l ocoleasca sau sa-i ofere si lui restul de paine. Gandindu-se femeia la vis ii arunca restul de paine pe care il mai aveau. Mai mersera ce mai mersera si au ajuns acasa. Pe masa din odaia lor aparuse un inel frumos si stralucitor. Femeia il lua numaidecat si il puse pe deget. Dintr-o data se auzi o bataie in usa, era o batranica in cautarea unui inel ce se potrivea exact descrierii celui de pe degetul femeii. Batranica avea sa ii dea in schimb o cutie misterioasa, mare de un roșu aprins . Femeia statu pe ganduri si intr-un final accepta cutia si dadu inelul batranei. Curioasa, deschide indata cutia. In interiorul ei se afla un bebeluș. Surprinsa, ridica privirea pentru a intreba batrana ce este cu acest copilas, dar batrana dispăru. Dorinta familiei se indeplinise: a aparut un copil in viata lor. Astfel au trait fericiti pana la adanci batranesti in padurea fermecata.
Alte întrebări interesante