Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Realizați portretul unei persoane utilizând ambele tipuri de caracterizare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristianaghrorghe
1

Buna!

Un copil model

Luna decembrie a sosit asemenea unei stele cazatoare,iar fulgii pufosi de nea se aștern pe pământ ,de parcă ar fi o mantie argintie. Frigul din acea dimineata ma obliga sa port noul meu palton rosu ,împreună cu o căciulă călduroasă. M-am îmbrăcat si am pornit spre magazinul apropiat casei unde locuiam.

Pe drum ,am zărit un copil care purta haine modeste : o pereche de blugi ,Un pulover si o jacheta,iar mâinile îi înghețau deoarece ținea niste carti care erau puse în genți, pentru ale feri de gerul de afara. Acesta le spunea trecătorilor sa ia una din scrieri si sa le împartă copiilor care aveau nevoie de ele. El vorbea blând și corect gramatical. Avea ochi verzi ,par castaniu si era inalt. Oamenii care treceau pe lângă el spuneau că e unul model. M-am apropiat pentru a-l întreba numele lui ,varsta si unde locuiește,iar el mi-a răspuns că îl cheamă Andrei Ionescu,are 9 ani și casa lui se află în județul Ilfov,nu departe de aici. In timp ce vorbeam,am auzit un copil plangand fiindca si-a scapat acadeaua pe strada,iar Andrei i-a înmânat o bomboana cu aroma de vanilie. Apoi,am primit un apel telefonic din partea mamei mele si am aflat ca deja trebuia sa fiu acasa.Am luat o carte ,i-am spus :"Ramas bun. Sper ca ne vom mai întâlni" si am plecat spre casă.

Din pacate .n-am cumpărat alimentele de care aveam nevoie ,dar am intalnit o persoană minunata!

Sper ca te am ajutat!Dacă unele propozitii nu sunt pe placul tau poti sa le schimbi. A redactat o intamplare care sa includă și portretul unei persoane pentru ca nu ai specificat cum sa fie compunerea.

Noapte bună !


cristianaghrorghe: PS: Acest text mi a oferit un 10 si sper ca asa va face si in cazul tau ,daca alegi sa l scrii
Alte întrebări interesante