Istorie, întrebare adresată de calitapetrisor, 8 ani în urmă

Realizați un eseu cu tema Formarea Statelor Unite ale Americii urmărind următoarele cerinţe:
-menţionarea unei cauze care i-a determinat pe englezi să se stabilească în nordul Americii.
-prezentarea a două principii/idei care au contribuit la afirmarea coloniilor nord-americane.
-menţionarea unui eveniment/fapt istoric care a contribuit la afirmarea coloniilor din nordul Americii.
-menționarea unui secol şi prezentarea unei cauze ce a determinat declanşarea conflictului dintre englezi şi colonişti.
-Exprimati un punct de vedere argumentat asupra organizării Statelor Unite ale Americii aducand două argumente în acest sens.
ajutor pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rayzen
2

Formarea Statelor Unite ale Americii a fost un proces lung și complicat, care a început cu sosirea coloniștilor englezi în nordul Americii în secolul al XVII-lea. Una dintre cauzele care i-au determinat pe englezi să se stabilească în această zonă a fost căutarea unor noi locuri de colonizare, în contextul creșterii populației și a lipsei de terenuri disponibile în Anglia.

În afirmarea coloniilor nord-americane au contribuit două principii/idei importante: dorința de a găsi libertate religioasă și de a-și construi propriile comunități în afara controlului strict al autorităților engleze. Acestea au fost difuzate în special prin mișcarea Puritanilor, care a jucat un rol important în colonizarea zonei.

Un eveniment/fapt istoric care a contribuit la afirmarea coloniilor din nordul Americii a fost Războiul de Independență al Americii, care a avut loc în secolul al XVIII-lea. Acest conflict, declanșat de coloniștii englezi care doreau să se elibereze de sub autoritatea regelui George al III-lea, a dus la declararea independenței și la formarea Statelor Unite ale Americii ca stat suveran.

Un punct de vedere argumentat asupra organizării Statelor Unite ale Americii ar fi că aceasta a fost o realizare importantă și un model de succes pentru alte națiuni. Unul dintre argumentele în acest sens ar fi faptul că SUA au dezvoltat o constituție puternică, care garantează drepturile și libertățile cetățenilor, și au creat o structură de guvernare puternică și eficientă, bazată pe principiile reprezentative și ale separării puterilor în stat. Un alt argument ar fi dezvoltarea economică remarcabilă a SUA, care a făcut din aceasta o putere mondială importantă, atât din punct de vedere politic, cât și economic.

Alte întrebări interesante