Limba română, întrebare adresată de gabriellahorvath322, 8 ani în urmă

Realizați un eseu de minimum 15 rânduri în care schimbați finalul basmului " Tinerețe fără bătrânețe și viața fără de moarte de Petre Ispirescu"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balanvalentina82
1

Schimbare final al Basmului:"Tinerețe fără bătrânețe și viata fără de moarte".

  – Bine ai venit, că de mai întârziai, şi eu mă prăpădeam

Si cum asa văzând el ca ii răspunde ,își imagina el ca anii au trecut ,parintii nu ii mai sunt,calul i s-a întors la soția sa și cumnatele lui acasă, și astfel stia ca nu mai are scăpare decât de își încearcă norocul o ultima data:

-Ei,dacă dumitale permiți să mai aștepți să-ți cer ceva...

-Si ce vrei tu fecior de împărat?.

-De îmi răspunzi la o ghicitoare să mă iei, de nu știi sa răspunzi să mă lași să mă întorc acasă la familia mea,la soția mea frumoasa și la cumnatele mele .Ma gândesc profund ca nu refuzi ,tu care ai văzut atâtea și ai cunoscut atâtea locuri să nu știi sa mi răspunzi..

-A pai nimic nu exista din ce sa nu știu...Hai zi fecior de împărat ca iti sunt de acord.

A stat puțin Fat Frumos și s a gândit, apoi a plămădit o întrebare:

- Ce trăieşte după moarte,

Şi-altul vrea ca s-o tot poarte?.

A stat și s a gândit, si s 'a tot gândit, au trecut ani de zile și răspuns nu a găsit... Atunci moartea sa dat bătută și i-a spus :

-Te las sa te 'ntorci la soția ta,dar răspunde la zicală fiindcă am cautat în toată lumea raspuns și nu am găsit,am întrebat boieri,feciori, țărani, si nimeni nu a știut sa spună. Zi acum și o sa te 'ntorc la tine acasă, tânăr precum ai plecat .

-Floarea,ăsta era răspunsul...

-Floarea zici?. Floarea... De ce floarea?.

-Da păi o rupi și tot are viață'n ea,tot frumoasă este,de o pui în apă și mai mult trăiește,ea nu moare imediat,rămâne lafel de tanara și frumoasă destul timp încât sa te bucuri de ea și sa o porți.

Atunci el s-a întors și plecat nu a mai fost de acasă. Fat Frumos și acum este lafel de tanăr și frumos!. Cine nu l-a văzut ,a pai a auzit de el, și tot îl știe!. Și 'am încălecat pe o șa și v am spus povestea așa.Și de nu ma crezi ,du te acolo și-ai sa -l vezi!.


gabriellahorvath322: Mulțumesc foarte mult !
balanvalentina82: cu plăcere
Alte întrebări interesante