Limba română, întrebare adresată de catincasbarcea, 8 ani în urmă

realizați un text descriptiv de peste 150 de cuvinte cu titlul primavara
va rog am nevoie de loll,dau coroanaaa​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de livia2222
5

Răspuns:

Primăvara

Sosise primăvara. Baba iarnă cea cu zece cojoace își făcuse bagajele și plecase. Soarele strălucitor mângâia cu razele sale tot pământul, iar pe alocuri mai rămăseseră pitice mici și albe. Zâna primăvară sosise în caleașca sa împodobită cu tot felul de flori. Când pășea, în urma ei creșteau flori și toată natura moartă înverzea din nou. Ghiocelul scoase capul său firav de sub plapumă albă de nea și privi în jur. Era primăvară! El trebuia acum să dea vestea tuturor să se scoale și ei de sub plapuma de omăt.

Zâna Primăverii colinda prin pădure și cu atingerea ei catifelată Parcă totul prindea viață. Ea scotea animalele afară din scorburi și vizuini și le invita afară în Lumea vie sa se bucure de soare ,care sosise din nou. Norii îi făcuseră loc și plecaseră posomorâți spre alte tărâmuri.

Tot peisajul era de poveste, după cum îl împodobite Zâna primăvară. Natura înviase, iar omul de zăpadă se transformase într-o băltoacă de apă. Animalele ascultau chemarea zânei Primăverii și vedeau pentru prima oară soarele . Unele își țineau câte o lăbuță la față, orbiți de lumina puternică a acestuia.

Toate florile sărbătoreau Învierea naturii.


catincasbarcea: mersii multttt
livia2222: cu plăcere
ancastratu: Slab slab.
Răspuns de Leonard
22

Salut!

Primăvara

Nu e la oraș cum e la sat. Acolo, departe de duduiala infernală a fabricilor, de mugetul motoarelor mașinilor, pacea și liniștea îți alină trupul și spiritul.

Poposisem într-o sâmbătă de aprilie în poiana dinspre Drumul Dorului, lungindu-mi ostenit trupul nu departe de izvor. Stropi delicaţi tresăreau, arcuindu-şi zborul în salturi voioase, se frângeau de roşiatice pietre dure, şlefuite de apa dulce,  pentru a ateriza ca o ploaie fină, necontenită, pe obrazul meu încins încă de soare şi mers.

Pâlcuri de garofiţe de munte îşi întindeau braţele firave una către cealaltă, gesticulau sub fiorul vântului moale ce străbătea poiana, căutând parcă un râset, o îmbrăţişare, o încuviinţare de la partenerele de conversaţie. Cupele de cremene parfumate ale lăcrămioarelor, umplute cu roua dimineţii, le înveseleau chipul vioriu, iar trilul sfioasei ciocârlii, stăpâna regatului însorit, le îmbujora de emoţie obrăjorii înmiresmaţi de bucuria vieţii, de valsul inimii pădurii. Clopoţei albăstrui, străvezii, îşi îndoiau vesel tulpiniţele subţiri, invitând oaspeţii la bal.

Curând, sub perdeaua astrului solar, se desfăşurară rânduri de păpădii, unele îngâmfate, coafate cu aur galben, mergând câte două, altele scuturând puf fin din şuviţe de argint, înălţându-le deasupra dănţuitoarelor, ca în vis de poveste. Balul florilor de aprilie se porni sub privirea margaretelor din jilțul lor de piatră.

Îmi ferii atent pletele după ureche, să admir emoţionat spectacolul primăverii ce tot mai des le scapă oamenilor de la oraș ...

______

Succes la școală și pe brainly!

#copaceibrainly


catincasbarcea: multumesc mult,foarte frumoasa compunerea
Leonard: Cu plăcere! Mulțumesc și eu pentru apreciere!
anonimul2348: Bună! îmi poți explica puțin ultimul exercițiu pe care l am posta. nu am înțeles prea bine Funcțiile sintactice
anonimul2348: postat
Leonard: Mulțumesc! Căutați scriitorul din voi și aveți curaj de a transpune ceea ce vedeți firesc în viața de zi cu zi în metafore, nu e atât de greu.
alexandrumihai20085: cum pot intra si eu in copacei brainly?
Alte întrebări interesante